Norske David (22) har orkesterplass på Obama-festen

Fikk eksklusiv invitasjon.

EKSKLUSIVT: Oslomannen David Smith er blant de 2000 studentene fra hele verden som får lov til å overvære seremonien på tirsdag på nært hold.  Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
EKSKLUSIVT: Oslomannen David Smith er blant de 2000 studentene fra hele verden som får lov til å overvære seremonien på tirsdag på nært hold. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mens Obama-tilhengere fra hele verden de siste ukene har slåss om billetter til den historiske innsettelsesseremonien i Washington D.C. på tirsdag, er 22 år gamle David Smith fra Oslo en av de svært få heldige som er invitert til orkesterplasser på vestsida av kongressbygningen.

I 2003 fikk mønstereleven Smith, som har britiske foreldre, gjennom sin videregående skole i Drammen tilbud om å delta på et prestisjetung internasjonalt diplomatikurs initiert av den amerikanske Kongressen, Global Young Leaders Conference (GYLC). Drøye fem år seinere har innsatsen den gang gitt ham inngangsbilletten til en av vår tids store historiske begivenheter.

Innsettelsesdagen har en beregnet prislapp på rundt en milliard kroner, og det er ventet at opptil et par millioner mennesker i Washington D.C. vil prøve  å få et glimt av seremonien.

- Trodde det var tull22-åringen ble helt overrumplet da brevet fra GYLC dumpet ned i postkassen i februar i fjor, før noen visste hvem som kom til å bli valgt som president.

- Det var en vanvittig overraskelse, og først trodde jeg det bare var tull. Jeg fikk et brev som var stilet til foreldrene mine, der de grunngir invitasjonen med at jeg «har utmerket meg med mine lederegenskaper», forteller Smith til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer