Norske Dedichen historisk i NATO

Louise Dedichen ble i dag utnevnt til viseadmiral, og blir den første kvinnen i NATOs militære råd.

FØRSTE KVINNE: Nyutnevnt viseadmiral Louise K. Dedichen blir første kvinne i NATOs militære råd. - Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier Dedichen. Foto: Espen Røst / Dagbladet
FØRSTE KVINNE: Nyutnevnt viseadmiral Louise K. Dedichen blir første kvinne i NATOs militære råd. - Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier Dedichen. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kontreadmiral Louise K. Dedichen (55) ble av Kongen i statsråd dag utnevnt til viseadmiral. Dedichen som de siste åra har styrt, og omorganisert all utdanning i Forsvaret, blir nå beordret til Brüssel. Der skal hun lede den norske Militærmisjonen.

Dedichen ble i 2008 utnevnt til kontreadmiral og var den første kvinnen som har blitt utnevnt til admiral/general-nivå i Norge.

Norges nye viseadmiral blir den første kvinnelige representanten på dette i nivået i den militære delen av NATO-alliansen gjennom tidene.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, og jobbe sammen med Forsvarsdepartementet, Forsvaret og NATO-alliansen, sier Louise Dedichen til Dagbladet.

Sentral rolle

Militærmisjonen i Brüssel (MMB) er regjeringens militære representasjon ved NATO-hovedkvarteret. Misjonen ivaretar Norges interesser og stedlig militær representasjon i både NATO og EU.

Militærmisjonen spiller en sentral rolle i forbindelse med Forsvarsdepartementets og Forsvarets beslutningsprosesser knyttet til håndteringen av militærfaglige spørsmål overfor NATO og EU.

Mens tidligere statsminister Jens Stoltenberg er generalsekretær og leder det politiske arbeidet i NATO, skal Dedichen sammen med generaler og admiraler fra de andre medlemslandene lede organisasjonens militære arbeid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer