IN AMENAS: Her er gassanlegget Tiguentourine, sør i Algerie. Norske diplomater advarte mot terror i landet, skriver DN. Foto: AFP PHOTO/CANAL ALGERIE/NTB SCANPIX
IN AMENAS: Her er gassanlegget Tiguentourine, sør i Algerie. Norske diplomater advarte mot terror i landet, skriver DN. Foto: AFP PHOTO/CANAL ALGERIE/NTB SCANPIXVis mer

Norske diplomater advarte mot terror i Algerie

Gassanlegget i In Aménas ble nevnt spesielt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en rapport fra den norske ambassaden i Algerie i 2011 ble det advart mot faren for terrorisme.

«Utlendinger bør utvise den ellers største aktsomhet i områdene ved Statoils anlegg», het det blant annet i rapporten.

Terroraksjoner Ifølge Dagens Næringsliv konkluderes det i den delvis hemmeligstemplede rapporten at «trusselen fra væpnede islamister er fortsatt høy i Algerie. Ukentlig meldes det om terroraksjoner og konfrontasjoner etter bakholdsangrep og geriljateknikk».

Rapporten er ført i pennen av ambassadør Arild R. Øyen og sendt til Utenriksdepartementet sommeren 2011, halvannet år før gisselaksjonen på gassanlegget.

I halvårsrapporten pekes det spesielt på at utlendinger er mål for al-Qaida i islamske Maghrep (AQIM), særlig i grenseområdene i sør.

Gjennomgang Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) har ikke hatt anledning til å kommentere saken, og avisen har heller ikke fått kontakt med ambassadør Øyen.

Kommunikasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr. i Statoil ønsker ikke å kommentere om selskapet var kjent med ambassadørens rapport.

- Dette er forhold vi vil gå inn i når vi skal ha en grundig gjennomgang av det som har skjedd, sier han.

(NTB)