Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske diplomater i sikkerhet

De tre norske diplomatene som i dag fikk ordre om å komme seg ut av Beograd, er nå i sikkerhet i Kroatia. Den norske ambassaden er midlertidig stengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De tre som var igjen i ambassaden i Beograd er nå i sikkerhet i Kroatia, opplyser Utenriksdepartementets pressetalsmann Ingvard Havnen.

- De tre fikk ordren i formiddag. Vi kunne ha gitt ordren i natt, men vi valgte å vente. Det hadde ikke vært heldig å reise ut i mørket, sier Havnen til Dagbladet :på nettet.

De som nå befinner seg i Kroatia er charge d'affaires Fredrik Arthur, ambassadesekretær Ole Bjørnøy og kanselist Sylvia Schmidt Gerbitz.

UD vet ikke hvorvidt andre norske statsborgere oppholder seg i Jugoslavia, men i forrige uke advarte UD mot fortsatt opphold. Folk som ringte ambassaden i Beograd, fikk i dag bare kontakt med en telefonsvarer med beskjeden «stengt inntil videre».

Ingvard Havnen går ut fra at alle andre Nato-land også har stengt sine ambassader, og at diplomatisk personell er brakt i sikkerhet.