Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske diplomater på vei ut

- De tre som var igjen i ambassaden i Beograd er på vei ut av Beograd. Den norske ambassaden er nå stengt, sier Utenriksdepartementets pressetalsmann Ingvard Havnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Havnen vil ikke si noe om hvordan diplomatene kommer seg ut av Beograd. Han vil heller ikke kommentere hvilken reiserute de har tatt.

- De tre fikk ordren i formiddag. Vi kunne ha gitt ordren i natt, men vi valgte å vente. Det hadde ikke vært heldig å reise ut i mørket, sier Havnen til Dagbladet :på nettet.

De som nå reiser ut er charge d'affaires Fredrik Arthur, ambassadesekretær Ole Bjørnøy og kanselist Sylvia Schmidt Gerbitz.

De tre vil enten reise hjem til Norge eller til ett av Jugoslavias naboland for å avvente utviklingen i Kosovo, opplyser han.

UD vet ikke hvorvidt andre norske statsborgere oppholder seg i Jugoslavia, men i forrige uke UD mot fortsatt opphold. Folk som ringte ambassaden i Beograd, fikk i dag bare kontakt med en telefonsvarer med beskjeden «stengt inntil videre».

Ingvard Havnen går ut fra at alle andre Nato-land også har stengt sine ambassader og at personell er brakt i sikkerhet.