Norske dykkerturister til Egypt får avbestille

Haiangrep er gyldig grunn.

UT AV VANNET: Egyptiske myndigheter fraråder bading fram til 9. desember etter flere haiangrep den siste uken. Foto: Reuters
UT AV VANNET: Egyptiske myndigheter fraråder bading fram til 9. desember etter flere haiangrep den siste uken. Foto: ReutersVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmenn som har bestilt dykketur til Sharm el-Sheikh, får avbestille reisen. Feriestedet har den siste uken blitt rammet av flere haiangrep.

Ving og Star Tour lar kunder avbestille dykketurer til det hairammede Sharm el-Sheikh i Egypt. Søndag ble en tysk kvinne drept av hai mens hun snorklet ved feriebyen. Haiangrepet var det tredje på en uke.

- De som har bestilt rene dykkerpakker, får avbestille. For andre gjelder vanlige avbestillingsregler, sier kommunikasjonsdirektør Lena S. Petersson i Star Tour til NTB.

Også Vings dykkende kunder får avbestille billetter til byen ved Rødehavet.

Reiseselskapene vurdere nå fortløpende hvordan de skal forholde seg til haiangrepene som har rammet feriestedet.

Star Tour har mandag 223 nordmenn i Sharm el-Sheik. De ferierende holdes oppdatert gjennom tekstmeldinger, og reiseselskapet er kontinuerlig i kontakt med lokale myndigheter.

- Egyptiske myndigheter fraråder bading fram til 9. desember. Heldigvis har våre hoteller gode basseng, så kundene får uansett vært i vann, sier Petersson.

- Vi regner med at myndighetene om ikke altfor lenge har en plan for hvordan de vil løse haiproblemet, sier administrerende direktør Christian Fr. Grønli i Ving.

(NTB)