Ebba Busch Thor:

«Norske» Ebba valgte bort luksus­livet - satte fyr på valget

Partileder for Kristdemokraterna, Ebba Busch Thor, har gjort seg bemerket i den svenske valgkampen. I april kom hun med et noe uvanlig valgløfte.

TILBUD: Mens Ebba Busch Thor gikk gravid med sitt første barn, fikk ektemannen Niklas Busch Thor et tilbud fra et fotballag i Oman. Foto: Sven Lindwall / Expressen
TILBUD: Mens Ebba Busch Thor gikk gravid med sitt første barn, fikk ektemannen Niklas Busch Thor et tilbud fra et fotballag i Oman. Foto: Sven Lindwall / Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hun sto ved siden av Jimmie Åkesson da han kom med uttalelsen som skapte kaos i Sverige, valgte bort luksuslivet i Oman og ser ut til å bli en av valgvinnerne i Sverige.

I tillegg til å være en sentral skikkelse i det svenske valget, er partileder for Kristdemokraterna, Ebba Busch Thor (31), også halvt norsk.

Oldefaren hennes er nemlig mannen som startet Gresvig sport - nå G-sport. Mens farfaren hennes var norsk mester i roing.

På 80-tallet syklet faren hennes til Uppsala for å gå på bibelskole. Der møtte han juristen Helena Allert, som han seinere fikk barna Ebba og Gustav med.

Busch Thor har fortsatt kontakt med sine norske røtter. Hun har dobbelt statsborgerskap, snakker flytende norsk og feirer 17-mai i bunad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer