Norske elever får besøk av dronning Elizabeth

Elevene på Bolteløkka skole i Oslo kan glede seg til kongelig besøk i slutten av mai. Et slikt besøk er blant de foreløpige planene under dronning Elizabeth sitt statsbesøk i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mye er uavklart ennå, men skoleelevene kan trolig få besøk både av den britiske dronningen og kong Harald torsdag 31. mai. Bolteløkka skole ligger for øvrig like i nærheten av leiligheten til kronprins Haakon og hans samboer, Mette-Marit Tjessem Høiby.

Foreløpig program

Programmet fra Kongehuset i Storbritannia er fremdeles et foreløpig utkast, det betyr at programposter kan bli endret, eller det kan bli endringer i hvilke representanter fra de to kongehusene som deltar.

- I hovedsak er programmet slik det fremstår nå, men ikke alle detaljer er på plass, sier informasjonssjef ved Slottet, Wenche Rasch, til NTB.

Hun ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer til programmet for statsbesøket. Programmet er ikke offentliggjort ennå.

Selve statsbesøket til dronning Elizabeth II og hennes ektemann prins Philip går av stabelen fra 30. mai til fredag 1. juni. Det britiske regentparet er invitert av kong Harald og dronning Sonja. Dronning Elizabeth er kong Haralds tremenning, og hun har ikke vært på statsbesøk i Norge etter at kong Harald overtok tronen. Hennes siste norgesbesøk var i 1981, mens det norske kongeparet besøkte England i 1994.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer