Norske elever gjør det dårligere i matte

En av fem elever ligger under kritisk nivå i matematikk.

NY TEST: Norske 15-åringer blir testet i ulike ferdigheter hvert tredje år, og i år sto matematikk på timeplanen. Foto: NTB Scanpix
NY TEST: Norske 15-åringer blir testet i ulike ferdigheter hvert tredje år, og i år sto matematikk på timeplanen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De norske elevene presterer omtrent som OECD-gjennomsnittet i matematikk, naturfag og lesing, viser årets Pisa-undersøkelse. Resultatene legges fram på en pressekonferanse i dag.

- Det er en liten nedgang i matematikkresultatene siden forrige undersøkelse i 2009, men sammenliknet med undersøkelsen i 2003 er de norske resultatene stabile, meldte Marit Kjærnsli ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning (ISL) på en pressekonferanse i formiddag.

Nedgangen i de norske matematikkresultatene siden forrige undersøkelse i 2009 ser ut til å henge sammen med en økning i andelen som presterer på de laveste nivåene.

Det er omtrent like stor andel som presterer på toppnivå i matematikk i 2009 som i 2012. Sammenliknet med 2003 har det blitt færre elever på toppnivå i matematikk.

- Vi trenger flere som presterer på de øverste nivåene, sier Kjærnsli.

- Et problem - Vi har et realfagsproblem -og dette er veldig alvorlig, mener kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

- Resultatene våre er ikke gode nok. Vi er tilbake på 2006-nivå, og dette er vi ikke fornøyde med, konkluderer kunnskapsministeren etter at Pisa-resultatene ble lagt fram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer