Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske elitesoldater klare for krig i Afghanistan

Norske elitesoldater er klare for å reise til Afghanistan. Forsvaret har enheter og personell som kan stille på kort varsel. I går vedtok regjeringen å tilby styrker til USA. Nå venter de på klarsignal fra Stortinget og en formell henvendelse fra amerikanerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brigader Grandhagen presiserer at en forutsetning for norsk deltakelse i internasjonale operasjoner er at Norge får sitte i hovedkvarteret og delta i beslutningsprosessene. Han presiserer også at Norge vil bidra med egne enheter.

- Kan norske soldater sendes til områder i Afghanistan uten norsk samtykke?

- Vi vil være med i planleggingen, og ha innflytelse på denne prosessen, sier Grandhagen. Han tror de aktuelle norske soldatene er godt skikket, både fysisk og psykisk, til det som kan møte dem.

Vært forberedt lenge

Selv om beslutningen om at Norge skal tilby styrker til USA ble tatt i går, har Forsvaret forberedt seg til dette siden terroraksjonen mot World Trade Center den 11. september.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!