Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske Erlend (30) filmet idet tyfonen slo til, nå får ingen tak i ham

«Jeg må komme meg inn!»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Røde Kors er bedt om bistand etter at Erlend Johannesen (30), som driver barnehjem der Tyfonen nå herjer, ikke har gitt lyd fra seg siden natt til fredag. 

- Vi har ikke hørt fra ham siden natt til fredag, rundt en halvtime før tyfonen nådde sitt «peak», sier nestformann Robert Hoven i Streetlight Norge til Dagbladet.

Natt til i dag skrev Dagbladet om Johannesen, som like før tyfonen slo til, filmet seg selv utendørs i Tycloban, hvor 30-åringen holder til. Dagbladet hadde da kontakt med Johannesen.

- Jeg står og ser på stormen akkurat nå. Det er som en foss vannrett, og det er helt sinnsykt. Oj, oj, oj. Jeg må komme meg inn! sa han på en skurrete telefonlinje fra byen.

- Bare satellitt Johannessen startet barnehjemmet på Filippinene som 20-åring. Familie og kolleger prøver nå å få tak i ham. 

DRIVER BARNEHJEM: Erlend Johannesen kom til Filippinene for åtte år siden, og har drevet barnehjem og hjulpet hundrevis av barn siden. Foto: Streetlight Norge
DRIVER BARNEHJEM: Erlend Johannesen kom til Filippinene for åtte år siden, og har drevet barnehjem og hjulpet hundrevis av barn siden. Foto: Streetlight Norge Vis mer

- Vi jobber kontinuerlig med å få tak i ham. Vi har kontaktet Røde Kors, som er der, for bistand, sier han. 

Hoven forteller at det er vanskelig å få tak i Johannesen, som har drevet barnehjem på Tacloban i åtte år, fordi kommunikasjonsnettet i landet er nede.

- Det er bare satellitt som funker, og det har han ikke tilgjengelig.

- Sammen med 70 Han forteller at 30-åringen var godt forberedt på tyfonen.

- Da vi snakket med ham natt til fredag, var han godt forberedt på det som skulle skje. Han var sammen med barna på inntakssenteret vårt, og en del folk fra slumområdene der nede. De er om lag 70 personer som er samlet, sier Hoven. 

HAYIAN: Tyfonen Haiyan, traff Filippinene fredag. Millioner av mennesker rammes av flommen, ifølge Reuters. Foto: REUTERS/NOAA/ NTB Scanpix
HAYIAN: Tyfonen Haiyan, traff Filippinene fredag. Millioner av mennesker rammes av flommen, ifølge Reuters. Foto: REUTERS/NOAA/ NTB Scanpix Vis mer

Tyfonen har tatt livet av 100 mennesker i Tycloban.

Dagbladet følger saken.