Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske etterlatte positive til Boeing-utbetalinger etter 737 MAX-ulykkene

Familien til norske Karoline Aadland, som mistet livet da et 737 MAX 8-fly styrtet i Etiopia, er positive til at Boeing lover utbetalinger til de etterlatte.

STYRTET: Vrakrester etter 737 Max-ulykken i Etiopia. Foto: Mulugeta Ayene/AP/NTB Scanpix
STYRTET: Vrakrester etter 737 Max-ulykken i Etiopia. Foto: Mulugeta Ayene/AP/NTB Scanpix Vis mer

100 millioner dollar, om lag 858 millioner norske kroner skal gå til de etterlatte, kunngjorde Boeing onsdag. Det amerikanske selskapet beskriver summen som en «innledende investering» som skal løpe over flere år.

- Familien uttrykker at dette er positive signaler fra Boeing i det som har vært og er en svært vanskelig tid, sier Bjørn Richard Johansen i First House, som er talsmann for familien.

Karoline Aadland var om bord i flyet som styrtet i Etiopia 10. mars. 28-åringen var på jobb for Røde Kors da ulykken skjedde. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Karoline Aadland var om bord i flyet som styrtet i Etiopia 10. mars. 28-åringen var på jobb for Røde Kors da ulykken skjedde. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- De vil nå kontakte Boeing og sette seg inn i hva budskapet i dagens utspill virkelig betyr med hensyn til foreløpig utbetaling og erstatning fra flyprodusenten etter Karoline Aadlands tragiske bortgang.

28-åringen var på jobb for Røde Kors da ulykken skjedde.

Onsdag sier flygiganten at de vil jobbe med lokale myndigheter og ideelle organisasjoner for å dekke levekostnadene til de etterlatte, og styrke den økonomiske utviklingen i regioner som ble rammet av ulykkene.

Til sammen 346 mennesker mistet livet i to 737 MAX 8-ulykker i Indonesia i oktober i fjor og Etiopia i mars. Flytypen ble etter Etiopia-ulykken satt på bakken av luftfartsmyndigheter over hele verden.

Flere av de etterlatte har rettet søksmål mot flyselskapet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling