Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske fans fikk se Michael

- We love you from Norway.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANTA MARIA (Dagbladet.no): Rettssaken mot Michael Jackson begynte i dag i Santa Maria. Klokka 12:20 lokal tid tok retten lunsj, og Michael Jackson forlot rettslokalet. Fansen var usikker på om han kommer tilbake i dag.

Men nærmere midnatt norsk tid kom popkongen og advokatene hans tilbake til rettslokalet.

- Dette er helt ubeskrivelig. Jeg så hånden hans da han satt i bilen. Han stakk hånden ut av vinduet og lagde et fredstegn, sier Reana Iran til Dagbladet.no.

Reana og seks andre jenter har tatt den lange veien til Santa Maria for å følge med helten og støtte han i rettssaken. Jentene har møtt hverandre gjennom den norske fanklubben og skal være i California i tolv dager.

- Vi har vært utenfor her siden i går og bare sovet i to timer i natt. Vi har sittet ved gjerdet slik at vi skulle få best mulig plass, sier Iran.The MJ Times Fansen til Michael Jackson i Santa Maria har distribuert aviser til de fremmøtte. Avisens navn er The MJ Time, og tittelen på første side var selvfølgelig "Innocent".

De rundt 50 politifolkene i området var godt forberedt og er fornøyde med at ting går som det skal.

- Det har vært lite tull blant de fremmøtte. Vi var forberedt på flere folk, men tror det er rundt tre hundre fremmøtte, sier sersjant Craig Ritz til Dagbladet.no.
Ritz antyder at det omtrent er mer presse enn fans rundt rettslokalet.

- We love you from Norway Mens Jackson var inne i rettslokalet sammen med familie og advokater, sto fansen ute og bedyret hans uskyld. Michaels kusine, Marsha Jakcson, hadde kommet til Santa Maria for å støtte fetteren.

- Jeg snakket med Michael allerede for to dager siden. Han var veldig lei seg, men hadde godt mot, sier Marsha til Dagbladet.no.

- Jeg har samlet inn flere gaver som jeg skal gi til Michael senere. Han fikk en isbjørn med \'Love you from Norway\', i tillegg til flere gaver og kort fra norske fans. Han håper å kunne ringe noen av tilhengerne sine i kveld, sier Marsha.

Isbjørnen som Michael skulle få, er det Iran og hennes venninner som har kjøpt.

- Det er jo kjempestas da! sier Iran.

Håndgemeng Jackson har fans i alle land og alle aldre, og de fleste var godt representert. Det var stekende sol og 30-35 varmegrader utenfor lokalet da rettsforhandlingene begynte, men fansen holdt ut.

Det var også noen motstandere som hadde tatt veien til Santa Maria. En 70 år gammel dame og hennes venninne tror på ofrene.

På en stor plakat de hadde mellom seg, fortalte de at de tror på ofrene og at Jackson er skyldig.

Those are my private parts er en gruppe aktivister som kjemper for barn og deres rettigheter. Det oppstod i dag håndgemeng mellom denne gruppen og fans. En fan ble brakt bort av politiet, og aktivistgruppen fikk lov til å bli.

De to gruppene sto etter hvert og ropte fornærmelser til hverandre. 

Rundt tre hundre fans


Michael Jackson ankom rettslokalet i Santa Maria iført hvitt fra topp til tå. Han hadde med flere vakter og gikk under en stor, svart paraply. Fansen sang og ropte for å vise at de støttet ham.

Så mange mennesker var samlet i og utenfor Santa Maria at flere pressefolk og fans ikke rakk frem til rettssakens åpning i tide. 

Jacksons advokat, Thomas Mesereau, møtte forsvarere for barnet, Brian Oxman og Susan Yu, utenfor rettslokalet allerede to timer før Jackson kom til stedet. Jackson risikerer 21 års fengsel hvis han blir funnet skyldig i anklagene.

Juryutvelgelse


Høyesterettsdommer Rodney Melville samlet i dag 300 potensielle jurymedlemmer i rettsalen. Det skal i tillegg komme 300 nye på tirsdag og 150 på onsdag. Av de 750 potensielle jurymedlemmene håper retten å finne tolv jurymedlemmer og åtte reserve-jurymedlemmer. Juryutvelgelsen kan ta mer enn en måned fordi det er vanskelig å finne jurymedlemmer som ikke er forhåndsinntatte.

De aktuelle jurymedlemmene vil i dag komme ansikt til ansikt med pop-ikonet, i grupper på 150. De vil få syv sider med spørsmål om saken som de skal levere svar på i neste uke.

Høyetserettsdommer Melville vil også spørre ut mulige jurymedlemmer ïndividuelt.


Støtte fra familien


Før rettsaken begynte, forsvarte Jacksons foreldre sønnen. Foreldrene mener den 15 år gamle gutten og hans familie bare er ute etter Jacksons penger.

- Jeg kjenner min sønn. Dette er latterlig. De som tror han er skyldig, kjenner ham ikke, sa Michaels mor, Katherine, til CBS.Både foreldre og søsken skal ha møtt for å støtte Michael.

I løpet av de neste ukene skal Jackson svare på anklagene fra en 15 år gammel gutt som har hevdet at Jackson har misbrukt ham seksuelt.

- Ondsinnet informasjon I går tok Jackson til motmæle på sin egen hjemmeside. I en video spilt inn på Neverland sier en sint Jackson at anklagene er motbydelige.

- De siste ukene er store mengder stygg, ondsinnet informasjon om meg gjengitt i mediene. Det ser ut til at opplysningene er lekket fra utskriften av storjuryens møte, der verken mine advokater eller jeg var til stede. Opplysningene er motbydelige og falske, sier 46-åringen.

Rettsaken mot Jackson kan vare inntil et halvt år og er ventet å bli det største rettssirkuset USA og verden noen gang har sett.

15-åringen som hevder at han ble seksuelt misbrukt av Jackson, kommer fra et belastet område øst i Los Angeles. I 2000 fikk han kreft, og legene fjernet både en nyre og milten. Han skal i dag være frisk.

Jackson ble fortalt om guttens triste skjebne og har flere ganger invitert ham og hans yngre bror til sitt hjem.

Støtter Michael: Michael Jackson fan, Susie Mumpfield, står utenfor rettsalen i Santa maria, utenfor Los Angeles. Foto: AP
Støtter Michael: Michael Jackson fan, Susie Mumpfield, står utenfor rettsalen i Santa maria, utenfor Los Angeles. Foto: AP Vis mer
image: Norske fans fikk se Michael
Rettsaken: Flere fans støtter Michael Jackson i hans kamp mot de alvorlige sexanklagene.
Jackson vinket forsiktig til alle fremmøtte fans, da han ankom rettslokalet.
Rundt tre hundre fans ventet å se helten utenfor rettslokalet i Santa Maria.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media