Norske fly bombet flybase i Libya i natt

Var på to bombetokt i natt.

NATTOPPDRAG: Den norske styrken på Souda Bay-basen på Hellas utførte i natt to bombetokt over Libya. To av de totalt fire flyene bombet en militær flybase i Libya. Dette bildet er tatt under nattoperasjonen natt til fredag. Foto: Forsvaret
NATTOPPDRAG: Den norske styrken på Souda Bay-basen på Hellas utførte i natt to bombetokt over Libya. To av de totalt fire flyene bombet en militær flybase i Libya. Dette bildet er tatt under nattoperasjonen natt til fredag. Foto: Forsvaret Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CHANIA (Dagbladet): Norske F16-jagerfly var i natt ute på to tokt, opplyser presseoffiser og major Eystein Kvarving til Dagbladet.

- På det ene toktet slapp norske fly bomber inne på en flybase i Libya, sier Kvarving.

Han opplyser at de brukte presisjonsstyrte våpen til å treffe bygninger. Det betyr at man kan ha brukt de samme bombene som da de norske flyene traff sine første mål i går. Dagbladet forstår at det kan være snakk om de laserstyrte GBU12-bombene og GPS-styrte J-Dam.

Det finnes ikke indikasjoner på at sivile liv har gått tapt, sier Kvarving.

Ifølge Kvarving er det ikke grunn til å tro at det var mange inne i bygningen. Det betyr at det kan være snakk om en flyhangar eller lignende bygninger eller infrastruktur.

Flyene som utførte bombetoktet forlot den militære flybasen i Souda Bay på Kreta klokka 21 i går kveld norsk tid. Dagbladets utsendte sto rett utenfor porten og intervjuet major Eystein Kvarving da flyene tok av, rett etter han hadde informert om at norske fly hadde bombet sitt første mål i Nord-Libya.

De to flyene var tilbake på flybasen på Kreta klokka ett norsk tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer