Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Norske fly bombet Kadhafi, sier militærkilder

Norske militærkilder bekrefter, men avviser å ha drept Kadhafis sønn.

LIBYA-BOMBING: Norske militærkilder bekrefter overfor Aftenposten at norske fly deltok i bombing av Muammar al-Kadhafis residens. Bildet viser en skadet bygning ved Kadhafis bygningskompleks i Tripoli, og ble tatt under en offisiell, guidet pressetur den 25. april. Foto: REUTERS/Louafi Larbi
LIBYA-BOMBING: Norske militærkilder bekrefter overfor Aftenposten at norske fly deltok i bombing av Muammar al-Kadhafis residens. Bildet viser en skadet bygning ved Kadhafis bygningskompleks i Tripoli, og ble tatt under en offisiell, guidet pressetur den 25. april. Foto: REUTERS/Louafi Larbi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Aftenposten som nå har fått bekreftet at norske fly forrige helg bombet Muammar al-Kadhafis residens.
- Ja, det var vi som gjorde det, siteres en av avisas kilder, som skal være tilknyttet de norske kampflyavdelingene.

Flere bomberaid Amerikanske medier rapporterte for ei uke siden at to norske fly hadde bombet oberst Kadhafis bygninger midt i Libyas hovedstad Tripoli mandag den 25. april.
Enkelte oppfattet raidet som et forsøk på å ta livet av Kadhafi selv.
To dager tidligere ble det sluppet bomber like ved Kadhafis residens.

Bombet ikke Kadhafi-sønn Aftenpostens kilder sier nå at norske fly deltok i bombing mot Kadhafis residens forrige helg, men at det ikke var nordmenn som bombet bygningen til Kadhafis sønn Saif al-Arab sist helg.
Denne bombingen skjedde lørdag den 30. april, og sønnen skal ha blitt drept.
Ifølge engelske The Guardian var det danske piloter som bombet bygningen til Kadhafis sønn.

Tar ut «komplekse mål» Norske myndigheter har til nå ikke villet informere om bombingene hvor Norge er med, og resultatene av disse.
I et innlegg i Aftenposten i dag avviser forsvarsminister Grete Faremo at hun fører noen bak lyset med sin informasjon, og gir samtidig detaljer om hvor mange norske fly har sluppet.

«Så langt har NATO nå fløyet 4650 oppdrag, hvorav 1950 er definert som såkalte «strike»-oppdrag, det vil si oppdrag som har til hensikt å ta ut bakkemål. Norske fly har fløyet totalt 275 av disse oppdragene, og har til sammen sluppet 247 bomber», skriver Faremo.
Hun opplyser også at Norge er «blant dem som har fått ansvar for å ta ut spesielt komplekse mål»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media