Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske fly er best i verden

Braathens SAFE og SAS regnes blant de sikreste flyselskapene i verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske luftfartsmyndigheter mener det ikke er tilfeldig at vesteuropeiske flyselskap heller ikke i fjor var innblandet i de fatale flykrasjene.

1306 personer mistet livet i 51 flyulykker rundt om i verden i fjor. Ingen av ulykkene rammet vesteuropeiske flyselskap. Fjorårets tall viser en kraftig nedgang fra året før - da 1840 mennesker ble drept i totalt 57 flyulykker.

- Det er nok mer tilfeldig at vi fikk en nedgang i antall drepte, sier avdelingssjef Bjarne Hattestad i Luftfartsinspeksjonen til Dagbladet.

Derimot mener han det ikke er tilfeldig at norske og vesteuropeiske flyselskap ikke var innblandet i alvorlige ulykker i fjor. Det samme var tilfelle i 1996.

- Generelt kan man si at luftfarten i Vest-Europa er regulert meget bra. Det er god standard på flyene og på personellet om bord. Dette gir seg utslag i få ulykker, framholder Hattestad.

Det er det anerkjente britiske magasinet Flight International som offentliggjør tallene over fjorårets flyulykker.

Tapstallene inkluderer verken småflyulykker eller helikopterulykker. I september mistet 12 personer livet da et helikopter på vei til Norne-feltet i Norskehavet styrtet utenfor Brønnøysund.

Heller ikke nordamerikanske, tradisjonelt trygge australasiatiske eller flyselskap fra Midtøsten var innblandet i alvorlige ulykker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!