Norske fly på vei til Spania

De første flyene fra Gardermoen har lettet og er på vei til Spania.

TRE FLY PÅ VEI:Flere tusen nordmenn ble i dag rammet av aksjonen blant flygelederne i Spania som aksjonerte.  Det var lørdag ettermiddag fortsatt mange som ventet på å få fly fra Gardermoen flyplass utenfor Oslo. De første flyene på vei til Spania lettet like over klokken 17.00 i dag. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
TRE FLY PÅ VEI:Flere tusen nordmenn ble i dag rammet av aksjonen blant flygelederne i Spania som aksjonerte. Det var lørdag ettermiddag fortsatt mange som ventet på å få fly fra Gardermoen flyplass utenfor Oslo. De første flyene på vei til Spania lettet like over klokken 17.00 i dag. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kort tid etter at luftrommet over Spania igjen ble åpnet for trafikk lørdag ettermiddag, lettet de første flyene fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Spania.

- Tre fly lettet før klokken 17, og flere står for tur, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen til NTB.

Aksjoner blant de spanske flygelederne ført til at tusenvis av nordmenn lørdag måtte vente i timer på flyplasser i Norge og Spania.

- Vi har nå fått beskjed om at luftrommet over Spania er åpent for begrenset trafikk igjen, og jobber med få så mange avganger i lufta så raskt som mulig, sier pressetalsmann Karl Peter Gombrii i Norwegian til NTB lørdag ettermiddag.

Norwegian har lørdag i alt 60 avganger til og fra Spania og Skandinavia. I alt er rundt 6.000 passasjerer rammet.

- På grunn av at det kun er en begrenset åpning av luftrommet, blir vi dessverre nødt til å kansellere rundt ti avganger, blant dem to fra Bergen, en fra Rygge og en fra Torp, sier Gombrii.

Måtte snu Blant dem som har ventet lenge på Oslo Lufthavn Gardermoen er Berit Sollien (65) fra Østre Toten, som opplevde at flyet hun satt i måtte gjøre vendereis lørdag formiddag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer