Norske flypassasjerer endelig på vei hjem

Både Norwegian og SAS er i rute igjen.

KAOS PÅ GRAN CANARIA: Slik så det ut på flyplassen på Gran Canaria tidligere i dag.  SAS har fortsatt åtte fly stående i Spania som blir forsinket på grunn av hviletid for mannskapet. Foto:EPA/ANGEL MEDINA G.
KAOS PÅ GRAN CANARIA: Slik så det ut på flyplassen på Gran Canaria tidligere i dag. SAS har fortsatt åtte fly stående i Spania som blir forsinket på grunn av hviletid for mannskapet. Foto:EPA/ANGEL MEDINA G.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens Norwegian meldte om få problemer i 17-tida, opplyste SAS til NTB at de fortsatt har åtte fly stående i Spania som det er usikkert når kunne lette.

Like over 19.00 i kveld kunne informasjonskonsulent Monica Hovland i SAS opplyse at alle deres fly også er i rute.

- Det er kun to unntak. Ett fly letter i 21-tida og annet reiser i natt. Norske passasjerer som reiser med SAS kommer seg hjem, sier Hovland til Dagbladet.

Tusenvis av norske flypassasjerer strandet lørdag på flyplasser i Norge og Spania på grunn av aksjoner blant spanske flygeledere.

Ekstrafly Norwegians presse- og informasjonssjef Åsa Larsson sier at selskapet fikk gjennomført 36 flyginger til og fra Skandinavia og Spania etter at det spanske luftrommet ble åpnet igjen lørdag ettermiddag.

Søndag satte Norwegian inn tre ekstrafly, og ifølge Larsson skal de fleste av selskapets passasjerer nå ha kommet seg hjem fra Spania.

- Trafikken søndag går som normalt uten store forsinkelser, sier Larsson.

- Normaliserer seg Informasjonssjef Helen Begby i Apollo sier at selskapet fikk av gårde de fleste av sine reisende lørdag.

- Situasjonen er i ferd med å normalisere seg, men gårsdagens problemer har forplantet seg, slik at det er en del forsinkelser på våre avganger søndag. Vi har også passasjerer i Las Palmas som venter på et fly som skal til Bergen, sier Bergby.

(NTB)