Norske FN-offiserer hadde sex med mindreårige

Forsvarets overkommando har avdekket at FN-offiserer har hatt seksuelt samvær med mindreårige angolske kvinner. Generaladvokaten skal nå vurderere om det er grunnlag for påtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Handlingene som er avdekket er svært uheldige, men jeg vil understreke at det dreier seg om svært få tilfeller, sier major Tor Aarnseth som er pressetalsmann ved Forsvarets overkommando, til NTB.

Påstander

Militærpolitiet har foretatt en intern gransking av FN-observatører som tjenestegjorde i Angola i perioden 1992/93. Bakgrunnen for granskingen er påstander som kom fram i NRK Radio om at FN-observatører har kjøpt seksuelle tjenester av mindreårige jenter i Angola denne perioden.

  - I rapporten går det fram at ingen offiserer har kjøpt seksuelle tjenester. Men det er avdekket noen få tilfeller hvor offiserer har hatt seksuell omgang med kvinner under 18 år, sier Aarnseth.

  Den seksuelle lavalder i Angola er 18 år.

  - Vi ser veldig alvorlig på det som er avdekket, og rapporten vil bli oversendt Generaladvokaten, sier Aarnseth.

Uthengt

Siden tilbaketrekkingen av kubanske styrker startet i Angola, har Norge hatt FN-observatører i landet. I alt 69 offiserer har tjenestegjort i Angola i denne perioden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer