Norske folkemusikkstjerner sitter fanget av svineinfluensaen

- Vi bruker munnbind og plasthansker. Stemningen er ubehagelig, sier felespiller Andreas (31) til Dagbladet.

MIDT I FAREOMRÅDET: Den norske folkemusikkgruppa Majorstuen kan ikke gå ut av hotellet sitt i Mexico City. Foto: Andreas Ljones
MIDT I FAREOMRÅDET: Den norske folkemusikkgruppa Majorstuen kan ikke gå ut av hotellet sitt i Mexico City. Foto: Andreas Ljones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Over 1000 personer er smittet av svineinfluensa. Nærmere 70 mennesker har omkommet, og viruset har spredt seg fra Mexico og til USA - både i California og så langt nord som New York. LA Times skriver at helseminister José Ángel Córdova ber folk om å ikke ta hverandre i hendene eller kysse hverandre når de møtes, og innbyggerne i landet bes unngå store forsamlinger og kollektivtrafikk.

Museer og skoler stenges av myndighetene, skriver avisa.

Fanget

Midt inne i nettopp et slikt tett befolket område, i sentrum av Mexico City, sitter de fem medlemmene av den norske folkemusikkgruppa Majorstuen.

Gruppa er blant landets ledende innen sjangeren, og er gjennom deltagelse på Womex-messen invitert til å gjøre flere konserter i landet.

Fredag spilte de fem for omlag 300 begeistrede meksikanere, mens lørdagskvelden egentlig skulle tilbringes på en langt større arena - med et firesifret antall publikummere.

Den muligheten vil ikke bandet få.

Måtte handle munnbind

- Den konserten måtte vi avlyse, sier felespiller Andreas Ljones (31) til Dagbladet. Dette betyr et økonomisk tap for bandet, men det er ifølge Ljones ikke det viktigste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer