Norske forskere presenterte «missing link» i New York i dag

«Ida» er 47 millioner år gammel, og verdens eldste ape. Vil endre historien, mener paleontolog Jørn H. Hurum.

HER ER MISSING LINK:  Paleontolog Jørn H. Hurum fra Universitetet i Oslo la fram funnet av den 47 millioner år gamle primaten "Ida" i New York i dag. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Stan Honda
HER ER MISSING LINK: Paleontolog Jørn H. Hurum fra Universitetet i Oslo la fram funnet av den 47 millioner år gamle primaten "Ida" i New York i dag. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Stan Honda Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| NEW YORK (Dagbladet.no): Et trettitalls tv-kameraer. Dramatisk musikk. Lyseffekter. New Yorks borgermester på talerstolen. Paleontolog Jørn H. Hurum ved Universitetet i Oslo opplevde alle vitenskapsmenns drøm da han i dag la fram resultatene av to års arbeid på en svær pressekonferanse på American Museum of Natural History i New York.

Da Hurum viste fram et stort bilde av Mona Lisa på storskjermen, er det for å sammenligne det med det 47 millioner år gamle fossilet av pattedyret Ida:- Jeg føler meg sikker på at Ida vil bli et av de viktige funnene for fremtiden.

Bare en fot manglerFossilet, som ble funnet i Tyskland i 1983 og har vært i privat eie inntil for to år siden, blir beskrevet som det mest komplette pattedyrfossilet som noen gang har blitt oppdaget. Bare en fot mangler på det som er det et fossil av et 58 centimeter langt kvinnelig pattedyr på størrelse med en liten apekatt. Etter nøye undersøkelser er fossilet regnet for å være en ekstremt tidlig art, og forskere har uttalt at dette kan revolusjonere forståelsen av menneskelig evolusjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer