Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske fotballkjendiser og musikere vil bygge ny luksusby på Gran Canaria

Morten Harket, Raymond Kvisvik og Dagfinn Enerly er blant front-figurene for en norsk gigantutbygging på Gran Canaria. Nå jakter de penger - mye penger.

ØKONOMI: Fotballpappa Ernst Pedersen jobber for å skaffe penger til milliardprosjektet Kokoon. Faksimile fra Finansavisen
ØKONOMI: Fotballpappa Ernst Pedersen jobber for å skaffe penger til milliardprosjektet Kokoon. Faksimile fra Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansvisen): - Det er et milliardprosjekt. Foreløpig er vi i utviklingsfasen og jobber mot investorer for å få på plass finansiering, sier Ernst Pedersen til Finansavisen i dag.

Han er tidligere fotballspiller, tidligere direktør for Bodø/Glimt og faren til den mer kjente fotballspilleren Morten Gamst Pedersen, og jobber nå med å skaffe finansiering til milliarddrømmen.

7-stjerners luksus Nordmennene har skissert en utbygging i byen Arguineguin som blant annet omfatter et seksstjerners hotell, 80 luksusvillaer, fotballstadion, polobaner, casino, og treningsfasiliteter for det som måtte være av idrettsgrener, skriver Finansavisen, som anslår at hele prosjektet prises til 5 - 6 milliarder kroner når de nå jakter kapital til å realisere det.

Målet er at det skal bli Europas første syvstjerners luksusvelværesenter.

Tidligere Manchester United-manager Ron Atkinson er sportsrådgiver, tidligere fotballspiller Dagfinn Enerly er mentalspesialist og Raymond Kvisvik fotballsjef, skriver avisen.

Musikere fronter prosjektet Med i prosjektet er også Terry Slater, tidligere konsertmusiker for Chuck Berry, Fads Domino, Little Richard og Everly Brothers — og mannen som er kjent som manager for og den som først oppdaget A-ha.

Morten Harket omtales som visepresident i prosjektet, men har nå en rådgiver-rolle, ifølge Ernst Pedersen.

Flere nyheter
- Det er tidenes ran
- Hun farer med feilaktig retorikk
Facebook avslører psykotiske trekk

DRØMMER: Ernst Pedersen (t.h.) den gangen han var direktør i Bodø/Glimt. Foto:  Bjørn Erik Olsen/Dagbladet
DRØMMER: Ernst Pedersen (t.h.) den gangen han var direktør i Bodø/Glimt. Foto: Bjørn Erik Olsen/Dagbladet Vis mer