Norske gisseldramaer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Februar 1996: En 16-åring bevæpnet med kniv holdt to barnevernsmedarbeidere fanget og bundet i flere timer på Mjøsvoll senter for ungdomsvern på Gjøvik. Politiet rykket ut og pågrep gutten uten dramatikk.

April 1996: En mann i rullestol trakk fram en håndgranat på Hjorten apotek i Oslo. Mannen tok tre gisler, men en stor politiaksjon, halvannen times forhandlinger og et par beroligende tabletter var det som skulle til for å få slutt på dramaet.

September 1996: En 40 år gammel mann tok en drosjesjåfør i 20-årene som gissel i Hammerfest. Mannen trakk kniv og truet sjåføren på livet etter å ha satt seg inn i bilen. Kapreren overga seg til politiet etter flere samtaler på mobiltelefonen.

Januar 1999: En mann tok to barn som gisler og truet med å drepe dem i Stavanger. Mannen var bevæpnet med kniv, og ekskjæresten var mor til de to barna. Barnevernsvakta og politiet klarte å ta seg inn i leiligheten for å forhandle med faren.

September 1994: To svenske statsborgere ranet Østre Halsen postkontor og tok samme dag et pensjonert ektepar som gisler. Kidnapperne kjørte til Torp lufthavn, 80 polititjenestemenn deltok i aksjonen, og en av kidnapperne ble drept.

November 1994: En 16 år gammel gutt ble tatt som gissel av en 32 år gammel mann som forskanset seg med våpen i et hus på Meløy i Nordland.

November 1994: To barnevernsarbeidere ved St. Hansgården krise- og utredningsinstitusjon i Kristiansand ble holdt fanget og bundet i over sju timer av fire klienter i tenårene.

Juni 1994: En mann holdt sin samboer og en annen kvinne som gisler i sitt eget hus i Mandal.

Desember 1992: En 23 år gammel fange fra Oslo drepte en fengselsbetjent på cella i Sarpsborg kretsfengsel og tok med seg en annen fengselsbetjent som gissel under flukten. (NTB/Dagbladet)<(i>