Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske Gunn (30) omtales som «verdens heiteste brannmann». Det er hun ikke helt fornøyd med

Skulle bare svare på noen spørsmål for en engelsk lokalavis. Så tok det helt av.

UVENTET: Gunn Narten (30) forteller at hun bare skulle gjøre et lite intervju for en britisk lokalavis. Så tok interessen helt av. Foto: Privat / Instagram
UVENTET: Gunn Narten (30) forteller at hun bare skulle gjøre et lite intervju for en britisk lokalavis. Så tok interessen helt av. Foto: Privat / Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Er dette verdens HEITESTE brannmann?»

«Brennende heit»

«Norges mest sexy brannmann»

Slik omtales norske Gunn Narten i de svære britiske avisene The Daily Mail og The Mirror, samt amerikanske New York Post.

30-åringen, som jobber som røykdykker på Asker brannstasjon, har en Instagram-konto der hun deler bilder og erfaringer fra yrket som brannmann, treningsbilder og fotografier fra naturen. Bilder som nå vekker oppsikt over hele verden.

I skrivende stund har hun over 53 000 følgere.

- Tok helt av

Selv forteller hun til Dagbladet at hun aldri hadde sett for seg den internasjonale oppmerksomheten.

- Nei, det var veldig uventet. Jeg ble spurt via Instagram om jeg kunne svare på noen spørsmål for en lokalavis i England, og så tok det helt av.

A photo posted by Gunn Narten (@narten86) on

I tillegg til de store amerikanske og britiske mediene, har hun blitt omtalt i Canada, Italia, Bosnia og Kroatia. Overraskende for Narten som opprinnelig kommer fra Oltedal utenfor Stavanger - en kommune som ifølge Wikipedia har i underkant av 1000 innbyggere.

- Jeg ble ganske paff, men det har vært mange hyggelige kommentarer rundt det, så det er bare gøy. Det er litt sprøtt at ei bygdejente fra Norge blir spredt i så store medier. Så nå sitter jeg bare og venter på telefon fra Thomas og Harald, sier hun, og flirer.

Misfornøyd med overskrifter

Det er riktignok ikke første gang Narten havner på skjermene til folk. Her til lands dukket hun i fjor høst opp i TVNorge-serien «Norges beste brannmann», og senere i dag skal hun intervjues via Skype for et amerikansk program.

Men selv om det er stas med oppmerksomheten, er det ikke alle overskriftene hun setter like mye pris på.

- Jeg er ikke helt fornøyd med alle overskriftene. Det er ikke det jeg hadde valgt selv om det var jeg som skulle skrevet artiklene, sier hun.

- Men jeg får ikke gjort så mye med det, så jeg får bare le av det.

Mer nysgjerrighet enn fordommer

Narten har jobbet som brannkonstabel i en årrekke, og trives veldig godt med det. Hun stortrives i jobben, og forteller at hun langt oftere møter spørsmål og nysgjerrighet enn fordommer.

A photo posted by Gunn Narten (@narten86) on

- Jeg tror nok familie og venner var litt skeptiske i starten. Da jeg søkte, for ti år siden, var det knapt damer i Norge som hadde denne jobben. De tenkte nok at det kunne være farlig, og at jeg kanskje ikke ville trives med å jobbe med bare menn, sier hun.

Heldigvis viste det seg at det ikke var noen grunn til bekymring.

- Det tok ikke lang tid før de forsto at bekymringene var ubegrunnet. Jeg stortrivdes fra første stund, og ble tatt godt imot.

Positive tilbakemeldinger

Det er altså Instagram-kontoen til 30-åringen som har fått medier over hele verden til å ta kontakt. Selv sier Narten at tanken og motivasjonen bak kontoen er å vise at damer kan ha og trives med litt utradisjonelle yrker.

- I tillegg ønsker jeg å spre både trenings- og turglede. Jeg prøver å legge ut ting som folk kan relatere seg til, og forhåpentligvis bli motivert av. Det å tørre å ta egne valg, og ikke gi seg i motgang, er ting jeg fokuserer på, sier hun.

Tilbakemeldingene er stort sett av det hyggelige slaget. Noen unntak vil det alltid være, men det tar hun seg ikke nevneverdig nær av.

- Jeg får veldig mye positive tilbakemeldinger, både på Instagram-kontoen og ellers. Det vil alltid være folk som kritiserer det du gjør eller finner feil, men sånne folk sluttet jeg heldigvis å bry meg om for en god stund siden.

A photo posted by Gunn Narten (@narten86) on

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling