Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske gutter leker seg til millionærer

LAGUNA BEACH i California (Dagbladet): Torgeir Hagland fra Røyken og Sigbjørn Galåen fra Harstad holder på å tjene sine første millioner, etter at de ble plukket opp fra gutterommene i Norge til et datafirma i California. Men de liker ikke å bli kalt nerder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

22-åringene står ikke på bar bakke, selv om de ikke har formell utdannelse. De to datafreakene har gjort kometkarrierer som pc-spill-konstruktører.

- Det er ikke lenge siden vi satt og tuklet med datamaskinene hjemme i Norge, innrømmer Torgeir Hagland.

Torgeir var en av flere norske ungdommer som gjorde seg bemerket på datahappening. Etter gymnaset gikk turen til Danmark, videre til England, før han ble plukket opp av hodejegere, som sendte ham til California.

Drømmen

- Jeg fikk sjansen og jeg tok den!

Noen uker etter at Torgeir Hagland hadde dokumentert at han holdt mål, ble en annen nordmann også hentet over til eksklusive Laguna Beach, noen få mil sør for Los Angeles.

- Vi får lov til å gjøre det vi har mest lyst til. Og så får vi betalt for det, sier harstadværingen Sigbjørn Galåen.

Sammen med vel 30 andre unge menn holder de til i et nyinnredet hus, bare noen meter fra strandpromenaden. Her konstrueres dystre og spennende eventyrspill for pc.

Dataspill

De begynte begge hjemme med en liten datamaskin. Spill og programmer ble snekret sammen, og de lærte å søke utradisjonelle løsninger.

- I dag konstruerer vi tredimensjonale pc-spill for salg.

Som andre unge menn som har fått mye penger mellom hendene i løpet av kort tid, har også Sigbjørn Galåen og Torgeir Hagland lært at lønninger er noe man ikke snakker høyt om. Men i dataspillbransjen er lønningene svimlende - i hvertfall etter norske forhold.

Ikke nerder

Begynnerlønna for de to unge var på godt og vel en halv million norske kroner. Deretter kommer bonuser. Dersom spillene de konstruerer selger godt, renner pengene inn.

- Nerder? Nei, det er noe annet. Selv om det blir mye jobbing, er vi jo i California, sier Torgeir og Sigbjørn som sammen med 20 andre datafreakere har brukt over et år på å konstruere pc-spillet «Messiah», som skal ut på markedet til vinteren.

Spillet handler om en liten figur - en engel - som slåss seg fram, en kamp mot ondskap. Ifølge Hagland og Galåen kommer spillet til å bli en sensasjon.

- Vi kan garantere at det kommer til å bli bra, sier de to unge nordmennene.

GUTTEDRØMMEN: Torgeir Hagland og Sigbjørn Galåen lever ut guttedrømmen som spillmakere i USA.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling