Norske Hanna (31) har allerede sikret seg en ny Iphone

Slapp timevis med kø.

LENGERE ENN LANGT:  Mens hundrevis i går kveld var samlet for å følge det skjebnesvangre valget på George-plassen i Glasgow, sto disse skottene i en 150 meter lang kø for å skaffe seg en iphone. I alle de ni landene som telefonen ble lansert, er det i dag store køer. Men norske Hanna Aase (31) har hoppet over køen, og allerede sikret seg en telefon. Foto: Sindre Granly Meldalen / Dagbladet og privat
LENGERE ENN LANGT: Mens hundrevis i går kveld var samlet for å følge det skjebnesvangre valget på George-plassen i Glasgow, sto disse skottene i en 150 meter lang kø for å skaffe seg en iphone. I alle de ni landene som telefonen ble lansert, er det i dag store køer. Men norske Hanna Aase (31) har hoppet over køen, og allerede sikret seg en telefon. Foto: Sindre Granly Meldalen / Dagbladet og privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag legges den omdiskuterte Iphone 6 ut for salg, og køene strekker seg rundt gatehjørner i storbyer over hele verden.

Selv i Skottland, hvor Storbritannias skjebne i går ble avgjort, valgte flere titalls skotter å tilbringe kvelden i kø, framfor å delta i folkefesten. På andre siden av Atlanteren har norske Hanna Aase (31) allerede sikret seg et eksemplar.

- Jeg er den første nordmannen til å ha den nye Iphone 6, sier Aase på telefonen fra California.

Apple-manien slår til igjen Selv om andre telefonprodusenter for lengst har matchet Iphonen, er Apple-manien fremdeles tydelig i de ni landene hvor telefonen i dag legges ut for salg.

GJORDE NARR AV KLOKKA:  Komiker og skuespiller Ricky Gervais ser ikke ut til å ha planer om å kjøpe Apples nye mobilklokke med det første. Foto: Ricky Gervais / Scanpix
GJORDE NARR AV KLOKKA: Komiker og skuespiller Ricky Gervais ser ikke ut til å ha planer om å kjøpe Apples nye mobilklokke med det første. Foto: Ricky Gervais / Scanpix Vis mer

På Twitter legger folk i USA, Australia og Storbritannia nå ut bilder av lange køer. Noen har stått så lenge som i dagevis.

- Men jeg sto ikke i kø. Jeg har hatt telefonen en stund, fordi jeg kjenner folk i Apple. Det er noen få som får telefonen før lansering, mot at de ikke går ut med det offentlig før den går i salg, sier Aase til Dagbladet.

Telefonene blir større Norge er et av 20 land hvor telefonen lanseres 26. september. Og ventetiden på nettet er lang. De første 24 timene telefonen var i salg, kom det inn 24 millioner bestillinger.

- Det er mye vanskeligere enn man skulle tro å velge størrelse. Den store er skikkelig svær, men jeg har landet på den, sier Aase til Dagbladet.

Selv om telefonen vil la vente på seg, har det nye operativsystemet allerede kommet. Med en sur overraskelse til brukerne, fordi det krever veldig stor lagringsplas for å installeres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer