Oslo Børs. Norske hedgefond opplever meget bra avkastning. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg .
Oslo Børs. Norske hedgefond opplever meget bra avkastning. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg .Vis mer

Norske hedgefond knuser konkurrentene

Den norske hedgefondindeksen har mer enn doblet seg de siste ti årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Finansavisen kan fortelle at den norske hedgefondindeksen NHX Norway har steget 105 prosent de siste ti årene. Til sammenligning er Global Hedge Fund Index (HFRX) opp 3,2 prosent.

Økt interesse

- Vi har sett en økning i antallet nyoppstartede hedgefond i Norge, samtidig som de norske forvalterne melder om økt interesse fra investorer den siste tiden, sier Jonathan Furelid, hedgefondanalytiker i Hedge Nordic, til Finansavisen.

Et av de norske hedgefondene som har hatt en betydelig avkastning over tid er ifølge Finansavisen hedgefondet AAM Absolute Return Fund, som ledes av Harald J. Otterhaug i Oslo Asset Management.

Siden 2006 har fondet gitt en årlig bruttoavkastning på nær 17 prosent, og for fjoråret kunne Otterhaug vise til en avkastning på hele 58,5 prosent. Det var best i verden ifølge bankgiganten HSBC.

- Det var mange individuelle investeringer som gikk vår vei i fjor. Det gjelder både på long- og shortsiden, men vi hadde jo en høy short-eksponering, og har forøvrig realisert store deler av gevinsten mot slutten av året, forteller Otterhaug til Finansavisen på telefon fra USA.

Mange feilprisinger

- Vi opplever at det har vært et investeringsklima hvor feilprisinger har vokst seg stadig større. Dette har vært krevende, men samtidig gitt spennende muligheter. Det vi har sett i en rekke år er at selskaper som har betalt store utbytter ofte har fått ufortjent høy verdsettelse. Vi mener vi fortsatt er i en tid med mange feilprisinger, sier Otterhaug.

Oslo Asset Management har en rekke sterke konkurrenter. De tre hedgefondene med best resultater hittil i år er ifølge Finansavisen KLP Alfa Global Energi, Taiga Fund og Sector Healthcare Fund. Fondene har en avkastning på henholdsvis 6 prosent, 5,5 prosent og 5,2 prosent.

Andre økonominyheter:
Nordmenn selger klokker for 170.000 kroner stykket
Donald Trump fikk nei - milliardær fra Larvik fikk ja