Norske helikopterulykker

39 personer har omkommet i helikopterulykker i Norge de siste 12 årene. Her er de elleve ulykkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

8. september 1997: 12 oljearbeidere omkom da et Super Puma helikopter fra Helikopter Service AS styrter i Nordsjøen på vei ut til Norneplattformen vest for Brønnøysund.

Oktober 1996: Fire personer omkom da et redningshelikopter fra selskapet Airlift traff en høyspentledning og styrtet i Førdefjorden.

Mai 1996: To svenske statsborgere omkom da et helikopter styrtet ved Sandhornøy sør for Bodø. Helikopteret, av typen Bell 206B Jet Ranger III, fløy inn i et kraftspenn.

September 1993: To personer omkom da et helikopter fra selskapet Fjord Lift i Bergen styrtet i Frondal i Aurland kommune. Helikopteret fløy inn i en løypestreng.

September 1993: Flygeren omkom da et helikopter havarerte like utenfor Odda i Hardanger. Helikopteret sneiet et bolighus før det styrtet i bakken.

Januar 1991: Alle fire om bord omkom da et ambulansehelikopter styrtet i Glomma etter kollisjon med en kraftlinje. Helikopteret var på ambulanseoppdrag fra Tynset på vei mot Hedmark sentralsykehus på Elverum da

ulykken skjedde.

Oktober 1990: Fem personer omkom da et redningshelikopter fløy inn i fjellveggen på vestsiden av øya Alden i Askvoll i Sogn og Fjordane. Havariet skjedde i forbindelse med søk etter en savnet tråler.

November 1988: To personer omkom da et sivilt øvelseshelikopter styrtet i Svarstad i Vestfold. Helikopteret av typen Hughes 300 var på et vanlig skoleoppdrag med en instruktør og en elev om bord da det styrtet.

Oktober 1987: Besetningen på tre omkom da et helikopter fra Norsk Luftambulanse havarerte nær Dombås. Kombinasjonen av sterkt lys og overraskende tåke var trolig årsaken.

Desember 1986: Besetningen på tre omkom da et helikopter av typen Bell 206 styrtet mellom Kjøllefjord og Mehamn i Finnmark.

November 1986: Flygeren druknet etter at et av Forsvarets Sea King-helikoptre styrtet ved Bodø.

(NTB)