Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske helsemyndigheter stoler på Pandemrix

Sveits sier nei til å gi influensamedisinen til gravide, mindreårige og personer over 60 år.

GÅR FOR PANDEMRIX: Overlege Bjørn Iversen ved Folkehelseinstituttet under framvisningen av den første pallen med H1N1-vaksine på 50 000 doser på Europharma Nordics sitt lager. 
Foto: HANS ARNE VEDLOG/DAGBLADET
GÅR FOR PANDEMRIX: Overlege Bjørn Iversen ved Folkehelseinstituttet under framvisningen av den første pallen med H1N1-vaksine på 50 000 doser på Europharma Nordics sitt lager. Foto: HANS ARNE VEDLOG/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Helsemyndighetene i Norge er overrasket over meldingen om at legemiddelmyndighetene i Sveits sier nei til å gi influensamedisinen Pandemrix til gravide, mindreårige og personer over 60 år.

Pandemrix er den vaksinen som tilbys mot svineinfluensa i Norge.

Overlege Bjørn Iversen ved Folkehelseinstituttet sier at de vil undersøke nærmere hva de sveitsiske restriksjonene bygger på.

- Vi holder oss til anbefalingen fra det europeiske legemiddelverket. Jeg blir mer og mer sikker på at vi har valgt riktig vaksine, sier Iversen til NTB.

Han er overrasket over at legemiddelmyndigheten i Sveits setter restriksjoner på britiskproduserte Pandemrix og ikke på det sveitsiskproduserte Focetria.

- Focetria inneholder omtrent de samme stoffene som Pandemrix, og ingen av dem er prøvd ut bedre enn den andre på gravide, sier Iversen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media