KAMPEN OM ALEPPO:

Norske hjelpearbeidere i Aleppo: - Folk flytter tilbake til Øst-Aleppo fordi det er like jævlig i flyktningleirene

- Alt er ødelagt. Det er en fortvila situasjon.  

KRIG: Flere syrere flytter hjem til Øst-Aleppo fordi det er like kummerlige forhold i flyktningleirene de oppholder seg i. Her er norske Oddny Gumaer i en leilighet sammen med en syrisk kvinne. Foto: Jan-Ivar Solberg / Partners Relief & Development
KRIG: Flere syrere flytter hjem til Øst-Aleppo fordi det er like kummerlige forhold i flyktningleirene de oppholder seg i. Her er norske Oddny Gumaer i en leilighet sammen med en syrisk kvinne. Foto: Jan-Ivar Solberg / Partners Relief & Development Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er noe med kulda, regnet og omgivelsene. Det er så depressivt. Alt er så ødelagt. Det er en fortvila situasjon.

Det sier Jan-Ivar Solberg. Han snakker om omgivelsene i Øst-Aleppo, byen som er knust sønder og sammen, og der folk venter på å dø.

Sterke inntrykk

Solberg er norsk hjelpearbeider, og er i den syriske byen sammen med Oddny Gumaer på vegne av hjelpeorganisasjonen Partners de jobber for.

Torsdag ble flere tusen mennesker evakuert. Ifølge Røde Kors er rundt 3000 evakuerte. FN anslår at det fortsatt er igjen 50 000 sivile i Øst-Aleppo.

Det er usikkert hvor lenge våpenhvilen vil vare.

Hjelpearbeiderne forteller om sterke inntrykk og en uutholdelig situasjon for den syriske befolkningen. Torsdag var de i Øst-Aleppo.

Kontraster

- Det er veldig store kontraster mellom områdene. I Vest-Aleppo er det nesten uberørt. Her er livet som vanlig, men bare noen få kilometer lengre bort, i øst, er alt helt utbomba, sier Solberg på telefon fra Aleppo.

- Det er de fattigste som har det verst. Det gjør store inntrykk å se hvordan de har det, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer