Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske hjelpearbeidere skal være pågrepet i Hellas

Uvisst hva som er årsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To eller tre norske frivillige hjelpearbeidere skal være pågrepet av gresk politi i Idomeni ved grensen til Makedonia, opplyser organisasjonen de jobber for.

De frivillige jobber for for en gresk organisasjon og hjelper flyktninger i Idomeni, opplyser Northern Lights Aid på Facebook. De skal være en del av en større gruppe hjelpearbeider som ble pågrepet, skriver Adresseavisen.

Henrik Kjellmo Larsen, som er kommunikasjonsansvarlig i Northern Light Aid, fikk ved 21-tiden onsdag informasjon om at 29 frivillige hjelpearbeidere var pågrepet av gresk politi.

- To eller mulig tre av disse er nordmenn, sier Kjellmo Larsen. Han skriver på Facebook-siden at flere av dem som er pågrepet, må tilbringe natten i arresten før de fremstilles for en dommer.

Han har ingen sikker informasjon om hvorfor de er pågrepet. Kjellmo Larsen sier Utenriksdepartementet (UD) er informert om saken, og at Norges ambassade og familiene til de pågrepne er varslet. Departementets pressevakt undersøker dette, skriver Adresseavisen. 

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart