Norske imamer prøvde å verve asylsøkere til selvmords-aksjoner

I Afghanistan.

FORSØKT VERVET: Dagbladet får bekreftet at en afghansk statsborger som søkte asyl i Norge, ble forsøkt vervet av en imam. Dette vervingsforsøket ble PST informert om i sommer. Her er overlevende etter et selvmordsangrep ved den indiske ambassaden i Kabul 7. juli i sommer. Illustrasjonsfoto: AFP/Scanpix
FORSØKT VERVET: Dagbladet får bekreftet at en afghansk statsborger som søkte asyl i Norge, ble forsøkt vervet av en imam. Dette vervingsforsøket ble PST informert om i sommer. Her er overlevende etter et selvmordsangrep ved den indiske ambassaden i Kabul 7. juli i sommer. Illustrasjonsfoto: AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Informasjonsrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) bekrefter overfor Dagbladet at sikkerhetspolitiet er kjent med det han beskriver som en spesiell religiøs aktivitet ved asylmottak. PST har ikke bevis for at vervingsforsøkene har ført fram.

Dagbladet får bekreftet at en afghansk statsborger som søkte asyl i Norge, ble forsøkt vervet av en imam. Dette vervingsforsøket ble PST informert om i sommer.

Asylsøkeren fortalte om vervingsforsøket til en norsk statsborger. Kort tid seinere tok den norske statsborgeren kontakt med PST, og informerte om vervingsforsøket fra imamen.

Fortalte om Jihad — Asylsøkeren fortalte at en imam fra Oslo forsøkte å prate om Jihad — hellig krig. Han ville verve asylsøkeren, slik at han skulle reise tilbake til Afghanistan. Der skulle han være med på en selvmordsaksjon, og sprenge seg i lufta, forteller Dagbladets kilde.

Afghaneren som først reiste frivillig fra Norge — etter at asylsøknaden ble avslått — ble seinere sendt tilbake til Norge av italienske myndigheter etter at han ble arrestert i Italia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer