Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske Ingebjørg hjalp venner ut av katastroferammet by

Misjonær Ingebjørg Mikaelsen blir i Japan for å hjelpe.

KATASTROFEOMRÅDE: Redningsarbeidere ved en ødelagt bil på et fabrikkområde i Sendai, den jordskjelv- og tsunami-rammede byen som norske Ingebjørg Mikaelsen hjalp venner å komme seg vekk fra. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon
KATASTROFEOMRÅDE: Redningsarbeidere ved en ødelagt bil på et fabrikkområde i Sendai, den jordskjelv- og tsunami-rammede byen som norske Ingebjørg Mikaelsen hjalp venner å komme seg vekk fra. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norske Ingebjørg Mikaelsen og hennes mann Nathan gjør det de kan for å hjelpe sine japanske venner som er rammet av de siste dagenes naturkatastrofer.

De to Frikirke-misjonærene er nå trygt hjemme i Takarazuka mellom Kobe og Osaka, etter å ha hjulpet jordskjelvrammede venner ut av byen Sendai nord for Tokyo.

Og de er innstilt på å bli, for å fortsette å hjelpe.

Mistet huset Familien de nå har fått i sikkerhet, er en alenemor og to barn som nå bor i Mikaelsens lelighet.

- Hun hadde ikke sovet på flere netter, fordi det stadig var nye rystelser, fortalte Ingebjørn Mikaelsen da Dagbladet snakket med henne i går ettermiddag.

Da var hun nesten hjemme, etter en biltur på 14 timer hver vei.

- Vi bodde i Sendai i mange år, så vi kjenner mange der. Mange har mistet huset, flere av vennene våre også, fortalte hun.
Sendai er storbyen som lå nærmest episenteret til jordskjelvet fredag, og er hardt rammet av katastrofen.

- En exodus Leiligheten til familien de var der for å hente, var skadet av jordskjelvet og ikke lenger trygg å bo i.

Under bilturen nordover til Sendai så Mikaelsen og hennes mann butikker tomme for mat, endeløse køer for å fylle bensin, og fortvilte mennesker.

- På rasteplassene møtte vi folk som hadde flyktet, med bilene fulle av klær og tepper. Det var krisetilstand, og en exodus.

Sov i gymsal Fordi de valgte den sikreste ruta, et stykke innenfor kysten, så de ikke de verste ødeleggelsene. De la likevel merke til hvor redde folk var.
Mikaelsens venninne var sjeleglad da hun kom seg ut av den overfylte gymsalen hvor hun og barna hadde overnattet sammen med hundrevis av andre jordskjelvrammede.

- Hun var kjempeglad for å komme seg ut av byen, forteller Mikaelsen.

- Forferdelig Dagbladet snakket med Mikaelsen igjen i morges. Hun har bestemt seg for å bli i Japan. Det samme har det andre misjonærparet til Frikirken, mens den siste misjonæren uansett skulle dra hjem i slutten av mars.

- Vi har snakket med andre misjonærer, og mange synes det er forferdelig at de ikke har noe valg men blir beordret hjem. Den misjonen vi reiser for, Frikirken, har gitt oss et valg. Vi føler at hvis det er en tid da vi trenger å være her, så er det nå. Det vil være veldig vanskelig å komme tilbake etter å ha flyktet fra noe som akkurat nå ikke er så veldig dramatisk her hvor vi bor, sier Ingebjørg Mikalsen.

Vil åpne kirka Nå bor familien på tre fra Sendai hos Ingebjørg Mikalsen og hennes mann.

- Hvis det kommer folk nordfra som trenger plass ei stund, vil vi åpne spisesalen i kirka, og la dem sove over, sier Ingebjørg Mikalsen til Dagbladet.

BLIR I JAPAN: - Vi føler at hvis det er en tid da vi trenger å være her, så er det nå, sier misjonær Ingebjørg Mikaelsen, som sammen med sin mann Nathan vil fortsette å hjelpe folk som har fått ødelagt hjemmene sine i katastrofen. Foto: Frikirkens Ytre Misjon
BLIR I JAPAN: - Vi føler at hvis det er en tid da vi trenger å være her, så er det nå, sier misjonær Ingebjørg Mikaelsen, som sammen med sin mann Nathan vil fortsette å hjelpe folk som har fått ødelagt hjemmene sine i katastrofen. Foto: Frikirkens Ytre Misjon Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling