Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske Ingrid (32) løslatt: - Veldig tøft

Etter å ha vært fengslet siden 20. november, ble den norske studenten Ingrid Martinussen løslatt i natt norsk tid.

LØSLATT: Etter å ha vært fengslet siden 20 november, ble den norske studenten Ingrid Martinussen løslatt i natt norsk tid. Vis mer

TOKYO / OSLO (Dagbladet): Norske Ingrid Martinussen (32) ble i natt norsk tid løslatt.

Den norske studenten har sittet isolert i ei glattcelle på politistasjonen Omiya Higashi i Saitama utenfor Tokyo siden 20. november.

Nå forteller hun for første gang med egne ord hvordan den siste tida har vært.

Usikker framtid

- Det har vært veldig tøft. Jeg er sliten, men jeg er glad saken ser ut til å være over, sier Martinussen fra Ålgård i Rogaland til Dagbladet.

Hun møtte norske medier i Japan i formiddag norsk tid, et par timer etter at hun ble løslatt.

Før hun forlot politistasjonen hadde hun en samtale med sin bistandsadvokat Farid Bouras i foajeen, og hun snakket med faren på telefon.

Hun er av venner, familie og støttespillere beskrevet som Japan-interessert.

- Jeg hadde tenkt å bli værende i Japan, men nå veit jeg ikke lenger, sier Martinussen til Dagbladet.

UTE: Ingrid Martinussen (32) fra Ålgård i Rogaland, som siden 20. november har sittet isolert på ei glattcelle på politistasjonen Omiya Higashi i Saitama utenfor Tokyo, er løslatt. Vis mer

- Utrolig lettet

Det var like før klokka halv tre i natt at bistandsadvokat Farid Bouras bekreftet overfor Dagbladet at statsadvokaten i distriktet Saitama har bestemt seg for å løslate Martinussen.

- Vi er utrolig lettet over at japanske myndigheter til slutt løslot Ingrid Martinussen, sier bistandsadvokat Farid Bouras i Advokatfirmaet Elden til Dagbladet.

Tidligere ANSA-leder i Japan, Stian Sopp, som sammen med Martinussens advokater har arbeidet med å få henne løslatt, er lettet over at Martinussen ble løslatt.

USKYLDIG ANKLAGET: Bistandsadvokat Farid Bouras er overbevist om at den norske studenten Ingrid Martinussen er uskyldig. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg er svært glad og lettet. Nå håper jeg at dette umenneskelige oppholdet i en japansk glattcelle i nesten tre uker, ikke vil prege og ødelegge for Ingrid videre, sier Sopp.

Narkomistenkt

Det var 3. mars i år at Martinussen (32) bestilte kaker via internett fra en venninne i Kentucky i USA.

Bestillingen ble gjort i navnet til Ingrid, men adressen som var oppgitt var til en annen amerikansk venninne bosatt i Tokyo.

I pakken som ble sendt med post fra USA, fant tollerne 142,69 gram med marihuana.

20. november ble Martinussen fengslet i Japan mistenkt for ha bestilt narkotikaen.

Fem års fengsel er normalt straffenivå for innførsel av 142,69 gram marihuana i Japan. Martinussen har hele tida nektet ethvert kjennskap til narkotikaen.

Dagbladet oppdaterer saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media