Norske Ingrid (32) løslatt: - Veldig tøft

Etter å ha vært fengslet siden 20. november, ble den norske studenten Ingrid Martinussen løslatt i natt norsk tid.

LØSLATT: Etter å ha vært fengslet siden 20 november, ble den norske studenten Ingrid Martinussen løslatt i natt norsk tid. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TOKYO / OSLO (Dagbladet): Norske Ingrid Martinussen (32) ble i natt norsk tid løslatt.

Den norske studenten har sittet isolert i ei glattcelle på politistasjonen Omiya Higashi i Saitama utenfor Tokyo siden 20. november.

Nå forteller hun for første gang med egne ord hvordan den siste tida har vært.

Usikker framtid

- Det har vært veldig tøft. Jeg er sliten, men jeg er glad saken ser ut til å være over, sier Martinussen fra Ålgård i Rogaland til Dagbladet.

Hun møtte norske medier i Japan i formiddag norsk tid, et par timer etter at hun ble løslatt.

Før hun forlot politistasjonen hadde hun en samtale med sin bistandsadvokat Farid Bouras i foajeen, og hun snakket med faren på telefon.

Hun er av venner, familie og støttespillere beskrevet som Japan-interessert.

- Jeg hadde tenkt å bli værende i Japan, men nå veit jeg ikke lenger, sier Martinussen til Dagbladet.

UTE: Ingrid Martinussen (32) fra Ålgård i Rogaland, som siden 20. november har sittet isolert på ei glattcelle på politistasjonen Omiya Higashi i Saitama utenfor Tokyo, er løslatt. Vis mer

- Utrolig lettet

Det var like før klokka halv tre i natt at bistandsadvokat Farid Bouras bekreftet overfor Dagbladet at statsadvokaten i distriktet Saitama har bestemt seg for å løslate Martinussen.

- Vi er utrolig lettet over at japanske myndigheter til slutt løslot Ingrid Martinussen, sier bistandsadvokat Farid Bouras i Advokatfirmaet Elden til Dagbladet.

Tidligere ANSA-leder i Japan, Stian Sopp, som sammen med Martinussens advokater har arbeidet med å få henne løslatt, er lettet over at Martinussen ble løslatt.

USKYLDIG ANKLAGET: Bistandsadvokat Farid Bouras er overbevist om at den norske studenten Ingrid Martinussen er uskyldig. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg er svært glad og lettet. Nå håper jeg at dette umenneskelige oppholdet i en japansk glattcelle i nesten tre uker, ikke vil prege og ødelegge for Ingrid videre, sier Sopp.

Narkomistenkt

Det var 3. mars i år at Martinussen (32) bestilte kaker via internett fra en venninne i Kentucky i USA.

Bestillingen ble gjort i navnet til Ingrid, men adressen som var oppgitt var til en annen amerikansk venninne bosatt i Tokyo.

I pakken som ble sendt med post fra USA, fant tollerne 142,69 gram med marihuana.

20. november ble Martinussen fengslet i Japan mistenkt for ha bestilt narkotikaen.

Fem års fengsel er normalt straffenivå for innførsel av 142,69 gram marihuana i Japan. Martinussen har hele tida nektet ethvert kjennskap til narkotikaen.

Dagbladet oppdaterer saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer