ÅSTEDET: På denne veistrekningen, som fører til grenseovergangen mellom Egypt og Israel i byen Taba, ble Ingvild Ask og hennes medpassasjer Amir Hassan kidnappet av beduiner fredag. Foto: CRIS BOURONCLE / AFP / NTB SCANPIX
ÅSTEDET: På denne veistrekningen, som fører til grenseovergangen mellom Egypt og Israel i byen Taba, ble Ingvild Ask og hennes medpassasjer Amir Hassan kidnappet av beduiner fredag. Foto: CRIS BOURONCLE / AFP / NTB SCANPIXVis mer

Norske Ingvild (31) løslatt av gisseltakerne i Egypt

- Vi er egyptiske myndigheter stor takk skyldig, sier UD.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ingvild Ask (31), som ble bortført av beduiner på Sinai-halvøya i Egypt fredag, ble i natt løslatt, opplyser Utenriksdepartementet (UD).

- Det er med stor lettelse vi kan melde at Ingvild Ask ble løslatt like før klokka 02 i natt, norsk tid. Hun er etter forholdene i god behold og blir tatt hånd om på den norske ambassaden i Kairo, opplyser UDs pressevakt Ragnhild Imerslund til Dagbladet.

- Tatt godt vare på Til VG sier 31-åringen at hun er blitt tatt godt vare på av gisseltakerne.

- Men jeg fryktet at jeg aldri ville se familien min igjen, sier hun til avisa.

Imerslund i UD opplyser at forholdene nå blir lagt til rette for at Kristiansands-kvinnen kan returnere til Norge så fort som mulig.

Ask satt i en taxi sammen med israeleren Ameer Hassan da de to ble kidappet av beduiner fredag. Ifølge gisseltakerne var motivet bak kidnappingen å få løslatt to slektninger fra egyptisk fengsel. Den tidligere CNN-journalisten Mohamed Fadel Fahmy melder på Twitter at kravene ikke er etterkommet.

Hassan skal returnere til Israel, etter at han og Ask ankom politistasjonen i byen Al-Arish i natt.

- Nær kontakt UDs pressevakt Imerslund opplyser til Dagbladet at forhandlingene med gisseltakerne ble ledet av egyptiske myndighter, men at den norske ambassaden i Kairo har hatt nær kontakt med beduinledere.

- Vi er egyptiske myndigheter stor takk skyldig, sier hun.

Mohamed Fadel Fahmy avviser tidligere opplysninger om at norske myndigheter skal ha tilbudt beduinene løsepenger; målet skal hele tida ha vært å få løslatt slektningene.

Gisseltakerne er fremdeles på frifot.

TAKKER EGYPT: UDs pressevakt og kommunikasjonssjef Ragnhild Imerslund roser egyptiske myndigheter for måten de har håndtert gisselsituasjonen på. Foto: UD
TAKKER EGYPT: UDs pressevakt og kommunikasjonssjef Ragnhild Imerslund roser egyptiske myndigheter for måten de har håndtert gisselsituasjonen på. Foto: UD Vis mer