Norske irakere hjem for å skyte amerikanere

TV 2-dokumentar i kveld: "Det finnes ikke noe godt liv i Norge".

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere irakere og muslimer av annen opprinnelse med oppholdstillatelse i Norge, har reist hjem til Irak for å skyte amerikanere. Det hevder en 30 år gammel norsk-iraker som opptrer i dokumentarprogrammet Jihadisten på TV 2 kl. 22.30 i kveld.

Mannen har kone, jobb og oppholdstillatelse i Norge. Snart venter han og kona sitt første barn. 30-åringen var hjemme i Irak som hellig kriger fra mai til oktober 2004.

- Det finnes ikke noe godt liv her i landet, alt er rutine, sier mannen i et klipp fra dokumentaren, som ble vist i 21-nyhetene.

Han hadde tenkt å være hellig kriger i hjemlandet lengre, men ombestemte seg da en av gruppene han sluttet seg til, pekte han ut som selvbordsbomber. Da dro han tilbake til Norge.

Snikskyttere

Dokumentaren viser et videoklipp der en amerikansk soldat blir truffet av en snikskytter. Kildeloggen til et asiatisk nettsted  viser at dette videoklippet er sendt dit fra en pc i Norge 7. september 2005 klokka 20.27. Videoen stammer fra Islamic Media Center, som regnes som talerør for al-Quida.

30-åringen sier til TV 2 Nettavisen at han også vet om marokkanere, palestinere, algeriere og kosovalbanere som har dratt fra sin base i Norge til Iran for å være hellige krigere. Forskningsleder Brynjar Lia ved Forsvarets forskningsinstitutt mener det ikke er usannsynlig at flere norske muslimer kan ha reist til Irak.

-Norge terrormål

 NORGE ER TERRORMÅL  fordi Norges innsats i Afghanistan hjelper ameikanerne med å skyte muslimer, hevder norskirakisk hellig kriger i TV 2-dokumentar i kveld. Her fra en norsk kontrollpost i mars 2005 i den NATO-ledede ISAF-styrken. Illustrasjonsfoto: Scanpix/Forsvarets Mediesenter
NORGE ER TERRORMÅL fordi Norges innsats i Afghanistan hjelper ameikanerne med å skyte muslimer, hevder norskirakisk hellig kriger i TV 2-dokumentar i kveld. Her fra en norsk kontrollpost i mars 2005 i den NATO-ledede ISAF-styrken. Illustrasjonsfoto: Scanpix/Forsvarets Mediesenter Vis mer

Norskirakeren i kveldens TV 2-dokumentar tror Norge er et utsatt terrormål.

-Årsaken er Afghanistan. Norge har hjulpet amerikanerne med avanserte våpen som blir brukt mot muslimer, 30-åringen.