Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske jenter på USAs frokostmeny

KØBENHAVN (Dagbladet): Bergen og Norge skal presenteres for seks millioner tv-tittere i Amerika. Vendela, Sissel Kyrkjebø og Gro Harlem Brundtland kommer. Men kongefamilien sa nei - til amerikanernes undring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

"Good morning America" sendes direkte fra fisketorget i Bergen tirsdag midt på dagen. 75 medarbeidere fra ABC News blir fløyet inn. I løpet av uka skal Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island presenteres.

- Vi har hatt folk i arbeid siden tidlig i fjor høst. Til sammen 250 mennesker har vært i Norge for å lage innslag til vårt såkalte "postkort" - som blir en presentasjon av forskjellige sider ved det norske samfunnet, forteller prosjektleder Randy Barone fra ABC. Han legger ikke skjul på en viss undring over en kald skulder fra det norske hoffet.

- I Amerika vet vi mye om sirkuset omkring de kongelige i England. Derfor ville vi fryktelig gjerne benyttet anledningen til å vise hvordan et moderne monarki fungerer her i Skandinavia. Men av en eller annen grunn var det ikke mulig å få med representanter fra kongehuset, verken som innslag eller direkte intervju. Heller ikke i Sverige eller Danmark kunne vi få de kongelige i tale, sier Barone - som smilende føyer til at det fremdeles er mulig å finne plass, hvis noen skulle ombestemme seg.

Informasjonssjef Harald Hansen fra Nortras avdeling i New York er mannen som gis skylden for at Bergen ble valgt i stedet for Oslo. Det var også han som greide å få med Sissel Kyrkjebø. Hun ble snappet rett foran snuten til den populære talkshowverten Jay Leno i NBC. Supermodellen Vendela Kirsebom Thommessen blir sikkert en hit for amerikanske morgenfugler. Børge Ousland og Bjørn Dæhlie står på programmet. Og selvsagt skal et buekorps i ilden. Den norske Genseren skal belyses grundig, for den er også populær i Statene. Dessuten blir det fisking, olje, langrenn og fjell og fjorder så det rekker.

- Norske og amerikanske bergensere er velkommen til å møte opp under sendingen. Programmet skal vises i NRK tirsdag kveld, sier Randy Barone.

Vendela Kirsebom Thommesen