Norske jenter rocket Roskilde

ROSKILDE (Dagbladet): The Tuesdays burde skifte navn til The Thursdays. Dagen i går var definitivt deres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Skyhøy fjortisfaktor til tross: The Tuesdays anno 1999 rocker så det holder. Godt støttet av et henrykt Roskilde-publikum, i hovedsak bestående av fortsatt relativt uthvilte og superpatriotiske nordmenn, viste gruppa at suksessen så langt ikke er noen tilfeldighet.

Bra live

De åpnet konserten foran et glissent publikum med tonene fra «Eleanor Rigby» og avsluttet 55 minutter seinere foran sju hundre overbeviste fans som sang «Hey Jude» av full hals. Å påstå at det som skjedde imellom minnet om Beatles-stemning er vel drøyt. Men selv om det noen ganger gikk på to hjul i svingene for The Tuesdays, så svingte det i hvert fall.

De som tror at gruppa først og fremst er et radiofenomen, overstyrt av dyktige produsenter, tar skammelig feil. Jentene har vokst med suksessen. De har allerede nådd et stort publikum med radiohiten «It's up to you». Nå er tida inne for å møte fansen. Ansikt til ansikt.

Naivt. Supert

The Tuesdays har aldri tatt snarveien over plena. Det fikk de betalt for i går. Selv om bandet framsto noe keitete i sitt første møte med et «seriøst» rocka publikum, gjennomførte de konserten med overraskende selvtillit og tyngde.

De mangler kanskje sjarmen til Spice Girls, men vokalist Laila Samuelsen har definitivt mer utstråling enn kollega Aqua-Lene. Og gruppa låter nesten like tight som The Bangles gjorde i begynnelsen.

Veien fra radioapparatene og ut til det store konsertpublikummet kan få dørstokkmila til å fortone seg som rene rutsjebanen - selv for godt etablerte artister. Derfor var det en imponerende forestilling jentebandet serverte på Roskilde i går kveld.

Med vokalist Laila Samuelsen i bresjen gjorde The Tuesdays alle fordommer om jenterock til skamme. Vel, de fleste i hvert fall.

<B>OVERBEVISTE: </B>Gårsdagens konsert på Roskildefestivalen ble en gedigen opptur for jentebandet the Tuesdays.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer