Norske jenter savnet etter syklon

To norske jenter fra Oppegård som er savnet etter syklonen på Indias østkyst, har fortsatt ikke gitt lyd fra seg. - Det kan ha sammenheng med at kommunikasjonssystemet har brutt sammen, sier Magda Jacobsen ved den norske ambassaden i New Dehli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helene Østlie Muri (20) og Bente Johansen (20) hadde sist kontakt med foreldrene 25.oktober.

- Vi har jevnlig fått beskjed fra jentene om hvordan de har det via epost, sier Helenes mor til Nettavisen. Foreldrene er bekymret og føler seg hjelpeløse.

Meldt til politiet

Saken er meldt til poltiet i Norge, og bilder av jentene er sendt til Interpol og den norske ambassaden i India. Sist foreldrene hørte fra 20-åringene var de på vei til delstaten Orissa på nordøstkysten, der syklonen har rammet befolkningen hardest. Hele kommunikasjonssystemet er brutt sammen på grunn av strømmangel. 10 000 mennesker fryktes omkommet etter flommen.

Ikke telefonforbindelse

- Det er hverken telefon eller internett-forbindelse i området, sier Magda Jacobsen, ved den norske ambassaden i New Dehli.

- Dette kan være en grunn til at jentene ikke har gitt lyd fra seg, sier hun til Dagbladet :på nettet.

På grunn av strømmangel og ødelagte veier går det ikke fly, tog eller buss ut av Orissa. Det kan derfor ta tid å komme seg ut av området.

Hensyn til været

Foreldrene håper likevel jentene har fått med seg syklonvarselet, og kommet seg ut av det kriserammede området. Over epost har de fortalt om planene de hadde lagt for et besøk til Puri. Allerede da ga de uttrykk for at de kom til å ta hensyn til været, som var svært ustabilt.

Jentene reiste fra Oslo 23. september, og skulle etter planen komme tilbake i desember. De to skulle oppholde seg i India i hele perioden.

SAVNET:</B> Helene Østlie Muri (20) og Bente Johansen (20) er på rundreise i India. De har ikke gitt lyd fra seg på over en uke. Foreldrene er bekymret.