Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske jøder opprørt over ambassadøren

Misliker Miriyam Shomrats kritikk av kongefamilien

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går kritiserte Israels ambassadør i Norge, Miriyam Shomrat, kongefamilien for ikke å gi nok støtte til jødene i Norge etter skyteepisoden mot den jødiske synagogen.


- Jødene i Norge føler seg alene. Jeg savner sympati fra de kongelige og fra statsministeren. En gest fra Kongehuset sist fredag under den jødiske nyttårsfeiringen hadde vært på sin plass under enhver omstendighet, sa Shomrat.

Anne Sender, forstander i Det Mosaiske Trossamfund, misliker sterkt at ambassadøren gjør seg til talskvinne for norske jøder, skriver Aftenposten.

- Like lite som jeg kan uttale meg om Israels politikk, kan hun uttale seg på vegne av oss, sier Sender.

Sender forteller at norske jøder er opprørt over ambassadørens utspill, hun beskriver utspillet til Shomrat som «veldig, veldig uklokt» og «ubegripelig.»

- Hun er selvsagt i sin fulle rett til å mene hva hun vil, men hun kan ikke uttale seg på vegne av oss. Skulle vi ønske å komme med et slikt utspill, ville vi ha klart det selv, men vi ville ha aldri ha drømt om å komme med et utfall mot kongefamilien, sier Sender.

FÅR IKKE STØTTE: Israels ambassadør i Norge, Miriyam shomrat, får ikke støtte fra norske jøder i sin kritikk av kongehuset. Tvert imot har utspillet hennes vakt sterke reaksjoner. Alle foto: SCANPIX
FÅR IKKE STØTTE: Israels ambassadør i Norge, Miriyam shomrat, får ikke støtte fra norske jøder i sin kritikk av kongehuset. Tvert imot har utspillet hennes vakt sterke reaksjoner. Alle foto: SCANPIX Vis mer
- INGEN TALSKVINNE: Anne Sender i Det Mosaiske Trossamfund sier at Shomrat ikke er en talskvinne for norske jøder.