Norske jøder tar til motmæle i Jerusalem Post

Mot avisas framstilling av Norge.

UTTALER SEG: Imre Hercz, holocaustoverlevende og profilert norsk jøde, uttaler seg om Jerusalem Posts artikkel om Norges angivelige antisemittisme. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
UTTALER SEG: Imre Hercz, holocaustoverlevende og profilert norsk jøde, uttaler seg om Jerusalem Posts artikkel om Norges angivelige antisemittisme. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ledende norske jøder tar til motmæle mot anklager i den israelske avisen Jerusalem Post, om at antisemittiske holdninger har eksplodert i Norge.

Anklagene ble framsatt mandag, men avisen trakk senere artikkelen fra sin nettside etter å ha mottatt sterke reaksjoner fra Norge.

I artikkelen, som fortsatt er tilgjengelig på denne bloggen, ble det blant annet hevdet at finansminister Kristin Halvorsen (SV) tidligere i år ledet an under en antiisraelsk demonstrasjon i Oslo og ropte «Død over jødene».

Innrømmer feil

Sent tirsdag kveld la Jerusalem Post ut en ny artikkel om det påståtte jødehatet i Norge, der de medgir at anklagene mot Halvorsen var uriktige.

- I motsetning til hva Jerusalem Post skrev denne uka, var det ingen som hørte Halvorsen komme med antisemittiske ytringer under demonstrasjonen, og hun var heller ikke til stede da det senere brøt ut vold, skriver avisen.

- Uriktig

Flere profilerte norske jøder tar samtidig til motmæle mot avisens påstander om at antisemittiske og antiisraelske holdninger «har eksplodert» i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer