Norske Johannes (35) så meteoren fly over himmelen

Nordmannen frykter overbelastede sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. PETERSBURG/OSLO (Dagbladet): Den gigantiske ildkulen som lyste opp morgenhimmelen over Uralfjellene i Russland ble observert over et enormt område.

Nordmannen Johannes Waarseth-Junge (35) så meteoren fra Ekaterinburg, over to timers kjøring fra den rammede storbyen Tsjeljabinsk.

- Det kom fra vest mot øst, og vi så hvite striper på himmelen. Vi trodde det var kondensstriper fra flyet, forteller Johannes Waarseth-Junge (35) til Dagbladet.

Waarseth-Junge, som antar at han er eneste nordmann som bor i området, sier han kjenner flere i storbyen som fikk et stort antall vinduer blåst ut av trykkbølgen da meteoren brøt lydmuren.

Det russiske krise- håndteringsdepartementet opplyser ved 12-30-tida at 524 personer er skadd, at 82 av disse er barn — og at to ligger på intensiven, ifølge Sky News. Langt de fleste er skadd som følge av glasskår; det har ikke kommet melding om at noen er truffet av meteoritter, altså fragmenter som overlevde turen gjennom atmosfæren.

- Først trodde vi det var fly, men så registrerte vi at det hadde falt ned. Først meldte myndighetene at det var 100 skadde, så steg tallet til 400, og nå melder myndighetene at det er over 600 skadde, sier Waarseth-Junge, som har jobbet med norsk interiørdesign og møbler i området i to år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer