Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Playa del Carmen:

Norske Jørgen (30) var til stede under skytinga:
- Dørvakta ble drept

- Helt surrealistisk. 

SKYTING: I en video publisert på Twitter løper folk vekk under en skytingen på festivalen Playa del Carmen i Mexico. Andre, som han som filmer, gjemmer seg.Video: Marcos A. Vazquez Twitter /@weirdmarcos: Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du på stedet eller har bilder/video? Tips oss på SMS/MMS til 2400 eller 2400@dagbladet.no!

(Dagbladet): Mandag morgen kom meldinger om en skyteepisode på elektronikafestivalen BPM i Playa del Carmen, Mexico.

Kort tid kom meldinger om nok en skyteepisode på utestedet The Jungle. Lokale medier rapporterer at skyteepisodene er linket til et lokalt narkotikakartell, men disse opplysningene er foreløpig ikke bekreftet av offentlig myndigheter.

Nyhetsbyrået AP melder om at fire skal være drept og minst ni skadd i hendelsen. AFP melder mandag ettermiddag at to kanadiere, en italiener og en colombianer er blant de drepte i angrepet.

TILSTEDE: Norske Jørgen Wold var tilstede under skytingen på utestedet. Foto: Privat. 
TILSTEDE: Norske Jørgen Wold var tilstede under skytingen på utestedet. Foto: Privat.  Vis mer

Surrealistisk
Blant dem som var til stede på utestedet The Blue Parrot, var norske Jørgen Wold. Han forteller at han egentlig skulle reise videre fra Playa del Carmen, men at han ble igjen fordi han var sliten etter en lang reise. Det var helt tilfeldig at han var på utestedet da skyteepisoden fant sted.

- Jeg var der hvor det skjedde, det var helt surrealistisk, sier Wold til Dagbladet.

Han forteller at han i forkant av reisen hadde tenkt at det kunne skje slike ting i Mexico.

- Så var jeg på et utested, og hører plutselig skudd. Folk kastet seg ned på bakken, det var fullt kaos. Dørvakta på utestedet ble drept, sier Wold.

UTESTEDET: The Blue Parrot nattklubb i Playa del Carmen, Mexico. Flere mennesker skal være drept. Foto: NTB Scanpix
UTESTEDET: The Blue Parrot nattklubb i Playa del Carmen, Mexico. Flere mennesker skal være drept. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter hendelsen ble all musikk skrudd av og stedet ble tømt for mennesker.

Til tross for skyteepisoden har Wold ingen planer om å reise hjem til Norge helt ennå.

- Nei, jeg er på starten av en ferie. Det var mer surrealistisk enn traumatisk. Det hele gikk veldig fort. Det er litt begrenset hva man får med seg i kampens hete, sier han til Dagbladet.

Skal ha skutt gjennom et vindu

BPM-festivalen er regnet for å være en av verdens største elektronikafestivaler, med britiske Jack Revill, bedre kjent som DJ Jackmaster, som årets headliner.

Ifølge avisa Mirror skal en bevæpnet mann ha avfyrt skudd gjennom et åpent vindu på utestedet Blue Parrot, før andre det skal ha oppstått en annen skyteepisode på en avslutningsfest på utestedet The Jungle.

SKYTEEPISODE: Meksikansk politi på stedet.  Foto: NTB Scanpix.
SKYTEEPISODE: Meksikansk politi på stedet.  Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Uvisst om nordmenn er berørt
Utenriksdepartementet har tatt kontakt med den norske ambassaden i Mexico for å kartlegge hvorvidt nordmenn er rammet, men ved 12-tida mandag hadde UD fortsatt ikke mottatt informasjon om at nordmenn skal være berørt.

- Så langt har vi ikke mottatt informasjon som tilsier at nordmenn er skadd. Utenriksdepartementet er i kontakt med vår ambassade i Mexico, som arbeider med å kartlegge om nordmenn er rammet, sier pressevakt Ingrid Kvammen Ekker i UD til NTB.

Playa del Carmen er en populær turistdestinasjon og ligger på Yucatanhalvøya øst i Mexico. Det bor rundt 150 000 i byen. Byen har de siste ti årene arrangert en elektronikafestival som samler flere tusen mennesker og varer i ti dager i strekk.

Arrangørene av festivalen BPM valgte natt til mandag å stenge festivalen etter skyteepisoden, melder det svenske nyhetsbyrået TT.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling