Norske juleturister måtte nødlande

Flyet fra Norge til Gran Canaria i dag måtte nødlande i Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De norske juleturistene som reiste med Saga Solreiser tok av fra Flesland klokka 0905 i dag tidlig, på vei til Gran Canaria. Klokka 12.20 i ettermiddag måtte flyet nødlande i Biarritz i Frankrike.

Ifølge passasjerer som Dagbladet.no har snakket med, ble det opplyst over høyttaleranlegget at flyet måtte nødlande på grunn av en «rabiat person».

- Passasjeren var utagerende. Slik jeg oppfattet det, var han provosert. Om det var rus i bildet, vet jeg ikke, sier en kvinnelig flypassasjer til Dagbladet.no.

Selv satt hun et stykke unna mannen, som så ut til å være i begynnelsen av tredveårene. Hun vet ikke hvor de nødlandet, annet enn at de er i Frankrike et sted. Hvor lenge de må vente før de kommer seg videre er de heller ikke blitt fortalt.

- Vi synes kanskje at det ble litt krisemaksimert, og at situasjonen kunne vært avklart på en smidigere måte. Det ble en litt spent situasjon om bord, sier hun til Dagbladet.no.

Direktør Anne-Lise Sørli i Saga Solreiser var ikke klar over nødlandingen da Dagbladet.no tok kontakt. Hun ringte tilbake noen minutter seinere.

- Det stemmer at flyet har nødlandet. Ifølge opplysingene jeg har fått, skyldes det at en person om bord i flyet ble syk, sier Sørli til Dagbladet.no.