Norske kjendiser i amerikansk milliardsvindel

500 nordmenn var med i den gigantiske ponzi-svindelen Zeek Rewards. Blant dem Charter-Svein og Ole Ivars-vokalist Tore Halvorsen.

I PONZI-SVINDEL: - Jeg var med i 8-9 måneder. Det så veldig lovlig ut, sier Svein Østvik, bedre kjent som Charter-Svein. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
I PONZI-SVINDEL: - Jeg var med i 8-9 måneder. Det så veldig lovlig ut, sier Svein Østvik, bedre kjent som Charter-Svein. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Zeek Rewards ble stengt av amerikanske Security and Exchanges Commision (SEC) i august 2012. Da var ponzi-svindelen på 600 millioner dollar (3,6 milliarder kroner) i ferd med å kollapse.

Samtidig som selskapet ble stengt og alle midler frosset ble toppene tiltalt for sine roller. Den tidligere sykehus-tryllekunsteren Paul Burks, hadde i løpet av bare halvannet år skapt det som ifølge Huffington Post er blant de største Ponzi-svindlene i USA noen sinne.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer