Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske Knut laget Oasis-video

Dette er eksklusive bilder fra Oasis' videoinnspilling av den kommende singelen «Stand by me». Den norske filmfotografen Knut Pedersen har vært med på å lage den nye videoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Oasis-gutta virket som noen hyggelige, straighte og profesjonelle karer, sier Pedersen, som jobbet sammen med bandet torsdag og fredag.

- Ikke så mye som en eneste liten skandale rundt brødrene Gallagher?

- Nei, de var bare hyggelige - både med hverandre og mot oss andre. De gjorde jobben sin. De tok seg også av fansen, sier Pedersen, som fikk inntrykk av at det er Liam som er «urokråka» av gutta. Spøkefuglen fortalte vitser og slengte meldinger i pausene, mens broren, Noel, var mer alvorlig. Han satt for seg selv og klimpret på gitaren i pausene.

Klar for konsert

- Jeg har aldri vært noen stor fan av noe band, men jeg liker Oasis, ja. Jeg skal også på konserten med dem her i Oslo, sier Pedersen.

I løpet av to dager ble de ferdige med bandets nye video, som er ferdig redigert om fjorten dagers tid.

Videoen er spilt inn i et kjøpesenter i Feltham, ikke langt fra flyplassen Heathrow utenfor London. Apparatet rundt innspillingen var større enn ved innspilling av en vanlig norsk spillefilm.

- Det er klart det er ekstra viktig å gjøre det bra når du jobber for en supergruppe, medgir Pedersen, som håper at han har lagt inn en god søknad for videre engasjement. Han har i hvert fall fått mersmak.

Hvis ryggen holder holder...

I går kom Pedersen hjem fra Oasis-jobben, der han har jobbet som steadicam-operatør. Det er for øvrig en filmfotograf som har et 30 kilos kamera med fjæroppheng rundt kroppen.

- Dette holder jeg på med så lenge ryggen holder, sier Pedersen, som har opparbeidet seg et godt navn i filmmiljøet.

Foruten rockvideoer har han i en årrekke jobbet med tv, film og reklame. I fjor høst var han i det tidligere Jugoslavia, der han assisterte selveste Oliver Stone i hans film om krigen i landet. I dag er han i København for å spille inn en reklamefilm for Tuborg.

- Men jeg ønsker å jobbe mer i Norge. Jeg vil ha mer kontakt med min familie, sier Pedersen, som er far til en gutt på seks år.

Oasis åpner verdensturneen sin i Oslo 8. september.

DETTE FÅR DU SE: Gallagher & Co spilte torsdag og fredag inn videoen til låta «Stand by me» - med norske Knut Pedersen som steadicam-operatør.