Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske kokker var best

Norske lærlinger tok gull både i kokkeklassen og i servitørklassen under et nordisk mesterskap i Helsingborg i Sverige i helgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avdelingssjef Elisabeth Lund i Reiselivsbedriftenes Landsforening skryter av de norske deltakernes innsats i den 16. nordiske kokke- og servitørkonkurransen for lærlinger.

Stein Erik Alvestad og Kai Tore Berheim fra Stavanger gikk til topps i kokkeklassen, mens Anne Margrethe Myrvold og Stine Henriette Wennevold fra Oslo gikk av med servitørseieren.

Kokkelagene hadde en frioppgave som de hadde forhåndsøvd på. I tillegg måtte de i løpet av tre timer komponere en tre rettes middag til ni personer med ingrediensene røkelaks, reker, kalverygg og pærer.

Servitørlærlingene valgte ut viner, dekket bordene, lagde blomsterdekorasjoner og serverte.

Konkurransen arrangeres av arbeidsgiverforeninger i de nordiske landene og skal neste år gå av stabelen i Norge, i Stavanger eller Sandnes.

(NTB).