Norske kollegaer i sorg over Laura (28)

- Vi har mistet henne, hun kommer ikke tilbake, sier Lauras far.

SAVNET: Svenske Laura Rahal (28) bodde og jobbet i Asker, og har samboer der. Hun var på vei hjem fra en jobbreise i Brasil da flyet hennes forsvant over Atlanterhavet. Foto: Privat
SAVNET: Svenske Laura Rahal (28) bodde og jobbet i Asker, og har samboer der. Hun var på vei hjem fra en jobbreise i Brasil da flyet hennes forsvant over Atlanterhavet. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Blant de 228 savnede etter Air France-ulykken i går, er svenske Laura Rahal (28). Rahal har i flere år bodd i Asker i Norge og jobbet for firmaet Hamworthy Gas Systems AS, som har kontor i Asker.

28-åringen var på jobbreise for Hamworthy i Brasil, og skulle hjem da flyet hennes styrtet i Atlanterhavet mandag. Hun etterlater seg en samboer i Asker.

Glad og ambisiøs
Svenske Expressen har snakket med Laura Rahals far, Youssef Rahal. Han forteller om sjokket og angsten han opplevde da han leste om det forsvunnede flyet i media.

- Jeg forsøkte å ringe henne, men hun svarte ikke. Så sendte jeg en SMS. Jeg visste ikke hva jeg skulle tro, sier han til avisa.

Farens uro gikk gradvis over i sorg når det sto i avisene at ingen kan ha overlevd flyulykken.

- Jeg må tro at hun kommer tilbake, men jeg forstår samtidig at det er umulig. Vi har mistet henne, hun kommer ikke tilbake, sier Youssef.

Han beskriver dattera si som positivt og godt likt.
- Hun var så vennlig, så glad og ambisiøs. Samtidig var hun bevisst og besluttsom, sier faren.

- Hadde kjempeframtid
Administrerende direktør i Hamworthy, Tore Lunde, sier til Dagbladet at Laura var på oppdrag for jobben da ulykken skjedde.
- Dette er veldig tragisk, og situasjonen har gått veldig tungt inn på alle de ansatte her i dag, sier Lunde.

Begge de to svenske kvinnene som er savnet, hadde altså tett tilknytning til Norge. Som Dagbladet skrev i dag, er den andre kvinnen Christine Badre Schnabl (34), som var ansatt i Innovasjon Norge. Hun er savnet sammen med sin sønn Philipe (5).

Direktør Lunde forteller at Laura Rahal hadde en høy stjerne i Hamworthy i Asker.

- Laura kom til oss som nyutdannet sivilingeniør fra Sverige for tre år siden. Hun har vært en utrolig dyktig medarbeider, og hadde en kjempeframtid foran seg her, sier Lunde.

Samling i kantina
28-åringen hadde arbeidstittelen business development engineer, og arbeidet med å utvikle selskapet og skaffe nye oppdrag. Det var også det hun skulle i Brasil.
- Hun hadde møter med Petrobras og verksteder i Brasil for mulige nye oppdrag for oss, sier direktøren.

Rahal dro sammen med to polske kollegaer. De to tok et fly som gikk tre timer tidligere fra Rio, forteller Lunde.

De ansatte i Hamworthy i Asker har i dag hatt samling i kantina for å minnes Laura Rahal.

FORSVANT: Airbus-flyet fra Air France der blant andre Laura Rahal og tre nordmenn var passasjerer forsvant fra radarane ved 04-tida mandag.
FORSVANT: Airbus-flyet fra Air France der blant andre Laura Rahal og tre nordmenn var passasjerer forsvant fra radarane ved 04-tida mandag. Vis mer

- Hun har gjort en fantastisk god jobb her, og hadde alle forutsetninger for å lykkes videre, sier Tore Lunde.

- Utenkelig
Cecilia Odden er venninne av Laura Rahal her i Norge. Hun fikk sjokk da hun hørte nyheten flystyrten.

- Det er ikke til å tro. Jeg tror ikke det har gått opp for meg ennå, sier Odden til Dagbladet.

Hun forteller om en varm og snill venninne.
- Hun er en fantastisk person. Veldig varm, snill og omtenksom. Det er helt utenkelig at noe slikt kunne skje henne, sier Odden.

De tre norske savnede er StatoilHydro-advokaten Kristian Berg Andersen, bedriftseieren Karsten Moholt (58) fra Bergen og hans sønn Karsten Aleksander Moholt (35). I tillegg er norsk-britiske Alexander Bjoroy (11) savnet.