NYE AVHØR:  To påtalejurister fra Marokko deltok i dag i politiavhør i Oslo. De to kommandosoldatene som ble avhørt, seilte de barna til Khalid Skah og Anne Cecilie Hopstock fra Marokko til Spania. Skah hevder at norske myndigheter kidnappet barna hans.   Foto:  Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
NYE AVHØR: To påtalejurister fra Marokko deltok i dag i politiavhør i Oslo. De to kommandosoldatene som ble avhørt, seilte de barna til Khalid Skah og Anne Cecilie Hopstock fra Marokko til Spania. Skah hevder at norske myndigheter kidnappet barna hans. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / DagbladetVis mer

Norske kommando-soldater avhørt av marokkanere

I dag ble de to offiserne som hentet hjem barna til Anne Cecilie Hopstock og Khalid Skah avhørt av norsk og marokkansk politi i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| - To menn er i dag avhørt, etter anmodning fra myndighetene i Marokko, bekrefter politiadvokat Trine Krok ved Oslo politidistrikt.

De to norske mennene er begge ansatt i forsvaret. En av mennene har også bakgrunn fra politiet.

Kommandosoldater

Det var myndighetene i Marokko som tidligere i år ba politiet i Norge avhøre mennene. I går tropp to menn fra påtalemyndigheten i Marokko opp hos politiet, og deltok i politiavhørene av de to mennene som tidligere er omtalt som kommandosoldater.

Dagbladet får bekreftet at de to mennene var i seilbåten som fraktet de to barna fra Marokko til Spania.

Mannen som planla og organiserte det marokkanske myndigheter mener er en ren kidnapping, er ikke begjært avhørt av myndighetene i Marokko.

Tause menn

I norske medier er det tidligere i vinter dokumentert at mannen — som i Anne Cecilie Hopstock og advokat Marte Svarstad Brodtkorb sin bok om flukten fra Marokko er omtalt som Petter — leide inn de to yrkesoffiserene.

Verken "Petter" som organisatoren kalles i boka, eller de to yrkesoffiserene har ønsket å la seg intervjue av Dagbladet.

— Representantene fra Marokko fikk svar på de spørsmål de ønsket å stille, sier politiadvokat Trine Krok. Hun leder den norske etterforskningen av saken.

Det var i fjor sommer barna til olympiamesteren Khalid Skah og hans norske kone Anne Cecilie Hopstock ble hentet i Marokko.
Barna hadde da vært kidnappet av sin far i nesten to år.

Anklager Norge

Khalid Skah har kommet flere angrep på norske myndigheter og hevdet at den norske stat planla og utførte det han mener var en kidnapping av barna tilbake til Norge.

— Jeg ønsker ikke å gå i detalj om avhøret. Men vi holdt på i om, lag en og en halv time. Slik jeg kjenner saken, kom det ikke fra nye opplysninger, sier politiadvokat Trine Krok.

ETTERFORSKER: Politiadvokat Trine Krok leder etterforskningen, etter at myndighetene i Marokko ba om avhør i Khalid Skah-saken. 
FOTO: NORDAHL/ALEKSANDER, Dagbladet.
ETTERFORSKER: Politiadvokat Trine Krok leder etterforskningen, etter at myndighetene i Marokko ba om avhør i Khalid Skah-saken. FOTO: NORDAHL/ALEKSANDER, Dagbladet. Vis mer