Norske kor vil synge for terrorofrene

11. september synger kor over hele verden Mozarts rekviem til minne for ofrene. Norges Korforbund ønsker konsert i Oslo domkirke og Nidarosdomen klokka 08.46. I Berlevåg er de begeistret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vil at alle korene i Norge blir med på dette. Arrangementet er for alle stemmer som vil synge, sier styreleder Madeline Johnson i Rolling Requiem til Dagbladet.no.

Prosjektet er helt i startfasen, og så langt har ingen norske kor meldt seg på. 37 kor fra Europa, Asia, Sentral-Amerika og USA har sagt ja, og rundt 125 kor vurderer å bli med på minnestafetten på årsdagen for terrorangrepene.

Mobiliserer Kor-Norge

Klokka 08.46 starter de første korene å synge Mozarts rekviem på den internasjonale tidslinja som går i Stillehavet. Stafetten går vestover, og hver påfølgende time starter nye kor etter hvert som klokka blir 08.46 - klokkeslettet da det første flyet smalt inn i World Trade Center. 11 timer etter starten, når stafetten Norge.

- Dette har vi veldig lyst til å bli med på. Jeg tror mange kor har lyst til å bidra, sier organisasjons-konsultent Ingrid Danbolt i Norges Korforbund når Dagbladet.no forteller om arrangementet.

For tiden ligger mesteparten av landets rundt 950 kor i feriedvale, men korforbundet kommer raskt til å ta kontakt med aktuelle kor.

Begeistret over heftig ide

- Mozarts rekviem er et stort verk, men overkommelig å trene inn for mange kor. Vi må prøve å få til en konsert i Oslo Domkirke, Nidarosdomen og nord i landet, sier Danbolt.

Med så kort tidsfrist tror hun verket blir i tøffeste laget for vanlige amatørkor. Det skremmer ikke korkjendisene i Berlevåg.

- For en fantastisk fin ide. Vi har ikke sunget rekviemet før, men det skal vi klare, sier kormedlem Trygg Lund.

I oppfølgeren til «Heftig og begeistret» besøker mannsangforeninga ruinene i New York.

- Vi hadde sterke opplevelser på Ground Zero og en fin tur til USA. Jeg tror alle i koret har lyst til å være med på dette. Det må vi ta stilling til når folk kommer tilbake fra ferien, sier Lund til Dagbladet.no.

Navn på brystet

Rullende rekviem

Han oppfordrer alle norske kor til å bli med på minnekonserten. Med 30 000 organiserte korsangere i Norge kan det bli tidenes fellessang - akkurat i tråd med intensjonene til Rolling Requiem. Verden over foregår nå mobiliseringa. I Riga er kor fra hele landet invitert til å bli med. I Wales har samme tilbud gått ut til 200 korgrupper, og i Taiwan skjer det også stormobilisering.

- Vi ønsker at så mange som mulig over hele verden vil være med å minne ofrene, sier styreleder Madeline Johnson til Dagbladet.no.

Interesserte kan melde sin interesse på nettsida til Rolling Requiem. De vil da få tilsendt nødvendig informasjon og navnet på flere av terrorofrene. Det er meningen at alle kormedlemmene skal lage et hjertemerke med et navn og feste det på brystet under konserten.

<B>USA-TURNE: Berlevåg mannsangforening opptrådte i New York få uker etter terrorangrepene.